Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Share This
Της κούρσας των ευρωεκλογών ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στην πιο πρόσφατη σημερινή δημοσκόπηση της Alco για το protothema.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα σχεδόν 4 μονάδων. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% . Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝ.ΕΛ. που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.
Επίσης, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα και έγινε από την Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 2,5%. Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 30% έναντι 27,5% της ΝΔ. Ακολουθούν Ελιά με 8,5%, Χρυσή Αυγή με 8%, ΚΚΕ και Ποτάμι με 6,5%, ΑΝ.ΕΛ. με 3% και ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%. Επίσης σε σημερινή δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Newsit.gr δίνει σταθερό προβάδισμα μεν για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι η μοναδική που δίνει ισχνή «κεφαλή» μίας μονάδας σε σχέση με τη ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα,  σε αυτή την δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με (23,2% έναντι 22,2%) και αναδεικνύεται τρίτη δύναμη με 8,5% η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΕΛΙΑ με το Ποτάμι παίρνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (7%). Ακολουθούν το ΚΚΕ (5,6%), οι ΑΝ.ΕΛ. (3,5%) η ΔΗΜΑΡ (2,5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (2%), ο ΛΑΟΣ (1,5%), ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%) ενώ οι αναποφάσιστοι 10,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages