Σε καλό δρόμο τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε καλό δρόμο τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμάτας

Σε καλό δρόμο τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμάτας

Share This
Προχωρούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα και την περιοχή της, σε συνέχεια προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας, στις 29 Απριλίου. Υπενθυμίζεται πως, στη
συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος επέδωσε στον Υπουργό εμπεριστατωμένο φάκελο για τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Ακολούθησε σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, καθώς και επικοινωνία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Για το θέμα ήταν ενήμερος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης.Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι αναγκαία στο Δήμο Καλαμάτας.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΖΗΤΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝν ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας έγγραφο που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με το οποίο ζητείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης έγκριση τροποποίησης ενάριθμων έργων «προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενες δαπάνες για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Καλαμάτας με την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου». Η τροποποίηση θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 4.800.000 ευρώ του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου «Αντιπλημμυρικά ποταμών και χειμάρρων Μεσσηνίας», με αποτέλεσμα να ανέλθει ο προϋπολογισμός του σε 5.649.270,00 ευρώ. Με το ίδιο έγγραφο ζητείται ακόμη η έγκριση προσθήκης μιας ειδικής διάταξης στην αντίστοιχη Συλλογική Απόφαση Έργων, ως εξής: «Από τις πιστώσεις του έργου 2014ΣΕ07200021 «Αντιπλημμυρικά ποταμών και χειμάρρων Μεσσηνίας (Π.Κ. 9572138, Τ.Ε. 1995ΣΕ07210026)» δύναται να μεταβιβαστούν πιστώσεις μέχρι ύψους 5.550.000,00 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages