ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Σχετικά με το θέμα επεκτάσεως από τη Μεγαλόπολη προς την Καλαμάτα και τη δυτική Ελλάδα του αγωγού φυσικού αερίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν ήθελα να μιλήσω προεκλογικά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Δεν ήθελα να θεωρηθεί τότε ότι το κάνω για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι, όμως, ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό τώρα και στο μέλλον – και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση και έμφαση.Υπάρχει ζήτημα με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλες τις περιοχές, διότι δίδει ένα μικρότερο κόστος στην κατανάλωση ενέργειας της τάξεως του 40% περίπου σε σχέση με το πετρέλαιο. Αν το φυσικό αέριο δεν έλθει στην Καλαμάτα και στη δυτική Ελλάδα – από τη Μεγαλόπολη θα έλθει – υπάρχει ζήτημα και με τις Βιομηχανικές μας Περιοχές, με τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν εκεί, με τις μονάδες που ήδη λειτουργούν εκεί, με τις ξενοδοχειακές μας μονάδες και, γενικά, με την όλη παραγωγική διαδικασία.
Για να γίνει επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου προς την Καλαμάτα και τη δυτική Ελλάδα, πρέπει πάση θυσία να προγραμματισθεί και να κατασκευασθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Δι’ επιστολών μου έχω θέσει το θέμα στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη. Είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Πρέπει ο αγωγός από τη Μεγαλόπολη να επεκταθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, διότι έχει και τη διατομή για να καλύψει τις συγκεκριμένες περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages