Εκδρομή με τρένο από την Καλαμάτα στους Χράνους Αρκαδίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδρομή με τρένο από την Καλαμάτα στους Χράνους Αρκαδίας

Εκδρομή με τρένο από την Καλαμάτα στους Χράνους Αρκαδίας

Share This
Διαδικτυακό Φόρουμ Φίλων του Σιδηροδρόμου AmniziaRailfan Club, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή με τρένο στη σιδηροδρομική διαδρομή Καλαμάτα – Χράνοι Αρκαδίας και επιστροφή, το Σάββατο 28 Ιουνίου.
Προσκαλεί όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας με τις οικογένειές τους και κυρίως τα παιδιά, σε μια ξεχωριστή εμπειρία σιδηροδρομικού ταξιδιού στην ιστορική γραμμή των τέως ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Πειραιώς Αθηνών Πελοποννήσου), η οποία διέρχεται από τα εντυπωσιακά, δυσπρόσιτα τοπία της χαράδρας του «Ίσσαρι» όπου γεννιέται ο ποταμός Πάμισος, χαρακτηρίζεται από πλήθος ιστορικών κτηρίων και τεχνικών έργων που έχουν κηρυχθεί ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού, και προσεγγίζει το γραφικό κατάφυτο ορεινό χωριό της Αρκαδίας κάτω από τις κορυφές του όρους «Τετράζιο».
Η αναχώρηση θα γίνει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8:30 το πρωί και η επιστροφή από το σταθμό των Χράνων Αρκαδίας στις 14:30 το μεσημέρι (άφιξη στην Καλαμάτα στις 17:00). Για όσους ενδιαφέρονται για μια μικρή επιπλέον διαδρομή, η αυτοκινητάμαξα θα κινηθεί ως το σταθμό του Λεύκτρου (γνωστό και ως Μπιλάλι) και κατόπιν θα επιστρέψει πάλι στους Χράνους. Κατά τη διαδρομή θα γίνει στάθμευση στο γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ζευγολατιού, όπου διατίθεται το περίφημο παστέλι τοπικής παραγωγής, καθώς και σταθμεύσεις σε ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής για φωτογράφηση.
Η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, είναι για τους ενήλικες 15€ και για τα παιδιά άνω των 6 ετών 10€.
 Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρέχονται στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 6944373011 (κ. Καραγεώργος Νίκος) και 6973220423 (κ. Νταίβις Ηλίας).
 Λόγω των περιορισμένων προσφερομένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages