Καλαμάτα: Αποχή των δικηγόρων για την υπερφορολόγηση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Αποχή των δικηγόρων για την υπερφορολόγηση

Καλαμάτα: Αποχή των δικηγόρων για την υπερφορολόγηση

Share This

Αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγησή τους.
Σε σχετική ανακοίνωση, οι δικηγόρου κάνουν λόγο για μία οικονομική λαίλαπα, η οποία πρέπει να ανακοπεί.«Ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού ΦΠΑ, στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν το επάγγελμά μας στον πλήρη οικονομικό ευτελισμό» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις «απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να ανακοπεί αυτή η οικονομική λαίλαπα στο επάγγελμα».
Οι δικηγόροι διεκδικούν την κατάργηση ή εναλλακτικά μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια και την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages