Στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον τουρισμό και τον αγροτουρισμό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον τουρισμό και τον αγροτουρισμό

Στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον τουρισμό και τον αγροτουρισμό

Share This
Αρχίζει σήμερα στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, με τηνκατ΄άρθρο ψήφιση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο, ως προς το περιεχόμενο, επιμερίζεται στις παρακάτω ενότητες, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Τουρισμού: (Άρθρα 1-7) Τουριστικές επιχειρήσεις- απλούστευση διαδικασιών. Στο πρώτο μέρος, γίνεται παρέμβαση, μετά από σχεδόν 20 χρόνια στον βασικό νόμο 2160/1993 περί τουριστικών επιχειρήσεων, με σκοπό την κωδικοποίηση και απλούστευση των εννοιών για τουριστικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον προτείνεται απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης για καταλύματα, με παρεμβάσεις, όπως η κατάργηση του σταδίου της έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης, καθώς και της καταλληλότητας οικοπέδου ή γηπέδου η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), όπου απαιτείται. Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα προσέγγιση της αδειοδοτικής διαδικασίας και σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους. Με την υποβολή των δικαιολογητικών βάσει τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών χορηγείται αυτομάτως ειδικό σήμα λειτουργίας και ο έλεγχος από την κρατική υπηρεσία έχει χαρακτήρα περιορισμού της παραβατικότητας και όχι προληπτικό. Η κατάταξη των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ακολουθεί τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και προτείνεται να γίνεται πλέον από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το οποίο είναι ο θεσμικός σύμβουλος του κράτους και διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για την αρμοδιότητα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages