ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

Share This
ΛΑΒΡΟΣ, χωρίς να τον κατονομάζει, εναντίον του Πέτρου Τατούλη ήταν η δήλωση του Παναγιώτη Νίκα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Αναφερόμενος στην αγωνία του για τον κίνδυνο απένταξης έργων από το ΕΣΠΑ, είπε ότι υπέγραφαν την ένταξη έργων για λόγους ψηφοθηρίας, ενώ ήξεραν ότι δεν υπήρχαν λεφτά! Ώριμες μελέτες πήγαν στο βρόντο, τόνισε. Εκτίμησε ότι δύσκολα θα απενταχθούν έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί, μετά από διαγωνισμό, γιατί τότε θα υπάρξουν νομικά προβλήματα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εκτελεστούν τα έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Χορού και των πλατειών Ανάστασης και Ανάληψης.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ Θετική χαρακτήρισε την θητεία της δημοτικής Αρχής, σχετικά μα τα σχολικά κτήρια της Καλαμάτας. Όπως είπε, τελειώνουν τα νέα κτήρια των 10ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, καθώς και του 3ου Νηπιαγωγείου. Σημείωσε ότι ο Δήμος θα φροντίσει στην κατασκευή Νηπιαγωγείων βαρέως τύπου, ιδιαίτερα στην δυτική Καλαμάτα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όπως τόνισε, το Νηπιαγωγείο θεωρείται, και είναι, η βάση της εκπαίδευσης.
ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χθεσινά εγκαίνια του δρόμου Πολιανή- Άνω Αρφαρά και δήλωσε ότι θα επεκταθεί και προς το Πελεκητό, ώστε να ενισχυθεί η κτηνοτροφία και η αγροτική παραγωγή της περιοχής. Είπε, ακόμα, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Τα έργα αρχίζουν άμεσα και ανάμεσα τους ανάφερε ασφαλτόστρωση στην οδό Φραντζή και στην Βασιλέως Γεωργίου, που ταυτόχρονα θα αρχίσει και η αμφίδρομη κίνηση σε αυτή.
ΤΟ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Η εικόνα του κοιμητηρίου Καλαμάτας είναι κακή, δήλωσε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ούτε διάδρομοι να κινούνται οι συγγενείς των νεκρών. Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες ευπρεπισμού, στις οποίες εντάσσονται και οι εργασίες αποκατάστασης μάρμαρινων στοιχείων, σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, που θα εκτεθούν σε υπαίθριο χώρο του κοιμητηρίου. Για το νέο κοιμητήριο δήλωσε ότι οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από πολλά χρόνια πριν, αλλά ατόνησαν για δύο λόγους, από την εμπλοκή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ισάξιο των οικοπέδων παραχώρησης και ανταλλαγής, αλλά και από την αναστολή λειτουργίας του στρατοπέδου. Μετά από την σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του ΓΕΣ, είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο και σκοπευτήρια, στρατιωτικό και πολιτικό. Είπε, τέλος, ότι θα βοηθήσει η δημιουργία αθλητικού σκοπευτηρίου στη Βελανιδιά, σε έκταση που παραχωρεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages