ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ...

Share This
«Για άλ­λο έ­να ση­μαν­τι­κό πλήγ­μα στο δη­μό­σιο σύ­στη­μα υ­γεί­ας», κά­νει λό­γο ο Πρό­ε­δρος των Νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών Μεσ­ση­νί­ας και ε­πι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος Αν­τι­πο­λί­τευ­σης στο Δή­μο Κα­λα­μά­τας, καρ­δι­ο­λό­γος Μα­νώ­λης Μά­κα­ρης, σχε­τι­κά με την Υ­πουρ­γι­κή α­πό­φα­ση που κα­ταρ­γεί την α­πό κοι­νού συ­νει­σφο­ρά Ε­Ο­ΠΥ­Υ και α­σφα­λι­σμέ­νων, κα­τά την προ­μή­θεια των φαρ­μα­κευ­τι­κών σκευ­α­σμά­των.
Σύμ­φω­να με αυ­τήν, οι α­σθε­νείς α­πό την πε­ρα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα 14 Ι­ου­λί­ου, α­ναγ­κά­ζον­ται να βγά­ζουν α­πό την τσέ­πη τους, το 100% της δι­α­φο­ράς στην πε­ρί­πτω­ση που ε­πι­λέ­γουν πρω­τό­τυ­πα ή α­κρι­βό­τε­ρα σκευ­ά­σμα­τα.«Ο νέ­ος τρό­πος υ­πο­λο­γι­σμού της συμ­με­το­χής στην κα­τη­γο­ρί­α των φαρ­μά­κων που προ­στα­τεύ­ον­ται α­πό πα­τέν­τα και δεν υ­πάρ­χουν για αυ­τά γε­νό­ση­μα, κα­θι­στά α­πα­γο­ρευ­τι­κή την πρό­σβα­ση πολ­λών α­σθε­νών στο φάρ­μα­κο, ο­ποί­οι δι­α­χω­ρί­ζον­ται πλέ­ον σε δυ­ο κα­τη­γο­ρί­ες: σε αυ­τούς που έ­χουν την οι­κο­νο­μι­κή ά­νε­ση να πλη­ρώ­νουν τα φάρ­μα­κά τους και σε αυ­τούς που α­ναγ­κα­στι­κά θα αρ­κούν­ται πλέ­ον σε ό­ποι­α φάρ­μα­κα α­πο­ζη­μι­ώ­νει ο Ε­Ο­ΠΥ­Υ. Ου­σι­α­στι­κά στε­ρεί την πρό­σβα­ση των οι­κο­νο­μι­κά α­δύ­να­των στο φάρ­μα­κο.»Μέ­χρι τώ­ρα τη δι­α­φο­ρά της τι­μής των συγ­κε­κρι­μέ­νων φαρ­μά­κων α­πό τη τι­μή που α­πο­ζη­μι­ώ­νει ο Ε­Ο­ΠΥ­Υ (τι­μή α­να­φο­ράς) τη μοι­ρα­ζό­ταν ο α­σφα­λι­σμέ­νος με τον Ορ­γα­νι­σμό. Τώ­ρα με τη νέ­α ρύθ­μι­ση την ε­πι­βα­ρύ­νε­ται ε­ξ’ ο­λο­κλή­ρου ο α­σφα­λι­σμέ­νος, α­φού κα­ταρ­γή­θη­κε το πο­σο­στό συμ­με­το­χής του Ε­Ο­ΠΥ­Υ, 50% ε­πί της δι­α­φο­ράς, α­πό την α­σφα­λι­στι­κή τι­μή.
Έ­τσι ο α­σθε­νής θα πλη­ρώ­νει την συμ­με­το­χή του και ό­λη την δι­α­φο­ρά της λι­α­νι­κής τι­μής, μεί­ον την α­σφα­λι­στι­κή τι­μή, μέ­χρι το πο­σό των 50 ευ­ρώ.
«Η κά­λυ­ψη της α­σφα­λι­στι­κής τι­μής ο­δη­γεί σε ε­κτί­να­ξη της συμ­με­το­χής σε μια σει­ρά α­πό φάρ­μα­κα. Δεν εί­ναι δε, λί­γες οι πε­ρι­πτώ­σεις που η δι­α­φο­ρές αυ­τές στη τι­μή εί­ναι πο­λύ με­γά­λες. Με αυ­τό τον τρό­πο μέ­νουν α­κά­λυ­πτα ά­το­μα που πά­σχουν α­πό χρό­νια νο­σή­μα­τα. Πα­ράλ­λη­λα η κα­θι­έ­ρω­ση πλα­φόν φαρ­μα­κευ­τι­κής δα­πά­νης α­νά α­σθε­νή στε­ρεί ση­μαν­τι­κά φάρ­μα­κα α­πό τους α­σφα­λι­σμέ­νους, α­φού ο για­τρός προ­κει­μέ­νου να μην υ­περ­βεί αυ­τό το ό­ριο θα α­ναγ­κά­ζε­ται να συν­τα­γο­γρα­φεί το φθη­νό­τε­ρο και ό­χι το κα­ταλ­λη­λό­τε­ρο φάρ­μα­κο, γε­γο­νός που εμ­πε­ρι­έ­χει κίν­δυ­νο για την υ­γεί­α του»,συμ­πλη­ρώ­νει ο Μα­νώ­λης Μά­κα­ρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages