Νερό «με το δελτίο» πίνουν Έλληνες και αλλοδαποί παραθεριστές στη περιφέρεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νερό «με το δελτίο» πίνουν Έλληνες και αλλοδαποί παραθεριστές στη περιφέρεια

Νερό «με το δελτίο» πίνουν Έλληνες και αλλοδαποί παραθεριστές στη περιφέρεια

Share This
Το φάσμα της δίψας αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι περιοχές της περιφέρειας που δέχονται πολλούς επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Είτε γιατί το δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού, είτε γιατί οι υδροφόρες δεν έχουν… εξοφληθεί προηγούμενες μεταφορές προς τα νησιά της άγονης γραμμής, είτε επειδή τα δίκτυα αφαλάτωσης είναι κακοσυντηρημένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το φετινό καλοκαίρι αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, η Μάνη, τα Χανιά, και η Κύμη. Στη Δονούσα, αφού το νερό «τελείωσε» και η υδροφόρα, παρά τις εκκλήσεις που έκανε η Δημοτική Κοινότητα, δεν κατάφερε να φτάσει στο νησί νωρίτερα από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Το γεγονός, ότι το νησί στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έχει νερό, δεν αποτελεί μόνο μεγάλο πρόβλημα, αλλά όπως είναι ευνόητο αποτρέπει τους επισκέπτες από το να το προτιμήσουν ως προορισμό διακοπών.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, απογοητευμένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δηλώνουν ότι «έχασαν» το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αφού μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο βρίσκεται στο νησί ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών – κυριολεκτικά δεν μπορούσαν ούτε… έναν καφέ να φτιάξουν. Στη διπλανή Ηρακλειά, το σύστημα αφαλάτωσης είναι εγκαταλελειμμένο και χωρίς συντήρηση και δεν καταφέρνει να σώσει το νησί από τη λειψυδρία, προορισμός για τον οποίο κατασκευάστηκε. Έτσι, τα σπίτι και τα καταστήματα περιμένουν την ιδιωτική υδροφόρα για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους. Ο πρόεδρος της Ηρακλειάς, Άγγελος Κωβαίος, έχει ήδη καταγγείλει μέσω του naxos -news ότι «πριν από έναν χρόνο στείλαμε επιστολή στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να πάρουν μια απόφαση. Είτε την επαναλειτουργία του συστήματος αφαλάτωσης ή την απομάκρυνση του από το λιμάνι. Κανείς δεν μας έχει απαντήσει ακόμη. Αδιαφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages