Nεαροί τσιγγάνοι καταδικάστηκαν για 26 κλοπές στη Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Nεαροί τσιγγάνοι καταδικάστηκαν για 26 κλοπές στη Καλαμάτα

Nεαροί τσιγγάνοι καταδικάστηκαν για 26 κλοπές στη Καλαμάτα

Share This
Καλαμάτα:Για τη διάπραξη 26 κλοπών σε αυτοκίνητα και διαμερίσματα στην Καλαμάτα καταδικάσθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο νεαροί τσιγγάνοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ύστερα από μια άνευ προηγουμένου καταδίωξη και αφού «έσπασαν» δύο μπλόκα αστυνομικών, με κίνδυνο να τραυματίσουν κάποιους εξ αυτών.Οι δύο τσιγγάνοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της συμμορίας και ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια. Στο 18χρονο επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 6 ετών και 2 μηνών και στον 21χρονο κάθειρξη 5 ετών και 2 μήνες.
Επικίνδυνη καταδίωξη
Αστυνομικοί κατέθεσαν ότι από τον Οκτώβριο έως τα Χριστούγεννα του 2013, κυρίως στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, είχαν διαπραχθεί πολλές κλοπές με την ίδια μεθοδολογία, ενώ κάτοικος της περιοχής τούς είχε προσκομίσει φωτογραφία ύποπτου αυτοκινήτου λευκού χρώματος.
Στις 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα, σε περιπολία που έκαναν στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, εντόπισαν τρεις τσιγγάνους που τους φάνηκαν ύποπτοι και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.
Έπιασαν τον έναν, αλλά ξέφυγαν οι άλλοι δύο. Ξεκίνησαν έρευνα και εντόπισαν τους δύο που διέφυγαν σε λευκό αυτοκίνητο, όπως αυτό που τους είχαν υποδείξει, και τους έκαναν σήμα να σταματήσει. Αυτοί όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα. Ξεκίνησε καταδίωξη και τους έπιασε «κόκκινο» φανάρι στο Ασπρόχωμα. Εκεί ο αστυνομικός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το αυτοκίνητο των δραστών και ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού, αυτοί ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και άλλων διερχόμενων οδηγών, καθώς έφυγαν με «κόκκινο».Παράλληλα, είχαν ειδοποιηθεί άλλοι αστυνομικοί και είχαν στήσει μπλόκο στον κόμβο της Μεσσήνης, όμως και από εκεί πέρασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η καταδίωξη, όπως ανέφερε ο αστυνομικός, συνεχίσθηκε, περιγράφοντας ότι ο δράστης πατούσε απότομα φρένο, προκειμένου να πέσει πάνω στα αστυνομικά αυτοκίνητα που τον καταδίωκαν. Υπογράμμισε, δε, ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί σοβαρό ατύχημα. Ο πρώτος που είχε συλληφθεί είπε στους αστυνομικούς ότι μαζί με τους άλλους δύο είχαν κλέψει βενζίνη για να γυρίσουν σπίτια τους, ενώ στην τσέπη του βρέθηκαν κάλτσες και ένα κατσαβίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages