ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΣΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΣΙΑ

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΣΙΑ

Share This
Την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τις 26 και 27 Νοεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Σε σχετική ανακοίνωση, που αναφέρει και τους λόγους της απεργίας το Σωματείο σημειώνει τα εξής:
"Εμείς στη ΔΕΥΑΚ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Όλα κινούνται στην πολιτική εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και του νερού. Για την κατοχύρωση της δουλειάς μας αλλά και για την αξιοπρέπειά μας, καλούμαστε να αγωνιστούμε για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες, που απαιτεί ο Καλλικρατικός Δήμος πριν να είναι αργά. Όλοι μας καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και μάλιστα με απλήρωτη εργασία, για να κρατηθούν οι υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο. Πολλές φορές για να μην υπάρξει πρόβλημα με φιλότιμο και ευθύνη δεν παίρνουμε άδεια αφού δεν γίνεται, λόγω έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ που κουβαλούν άδειες ετών και δεν μπορούν να τις πάρουν. Τη ΔΕΥΑΚ την χτίσαμε όλοι εμείς που μπήκαμε παιδιά και γεράσαμε μαζί της. Είναι κομμάτι από την Ζωή μας. Με το μισθό μας ζήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας, σπουδάσαμε τα παιδιά μας. Έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας με το παραπάνω. Δεν διαπραγματευτήκαμε το μισθό μας με καμία συνδιαλλαγή. Υπερασπιστήκαμε τους εργαζόμενους καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς τους και τις τιμολογιακές πολιτικές τους. 
Ότι κατακτήσαμε, το κατακτήσαμε με αγώνα τίμιο και με διαφάνεια. Κατά καιρούς μας έγιναν προτάσεις, οι οποίες θα μας απαξίωναν και τις απορρίψαμε. Όπως μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΚ. Είμαστε υπερήφανοι που δεν το δεχτήκαμε. Δεν δεχτήκαμε ούτε ένα επίδομα ,που θα μας απαξίωνε. Είμαστε ταξικό Σωματείο και έτσι θα παραμείνουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να βλέπουμε την υπηρεσία να απαξιώνεται και να ξεπουλιέται. Θα δώσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι όπως εμείς ξέρουμε μέχρι τέλους. Το τελευταίο διάστημα όλο πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις περί κλεισίματος των ΔΕΥΑ και παραχώρηση τους στην ΕΥΑΔΑΠ ΑΕ. Παρακολουθούμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages