Εγγραφο του Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη για την εγκατάσταση αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εγγραφο του Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη για την εγκατάσταση αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα

Εγγραφο του Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη για την εγκατάσταση αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα

Share This
Νέο έγγραφο απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επισυνάπτοντας προηγούμενο έγγραφό του με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη, από 7 Οκτωβρίου 2014, με το οποίο ζητούσε την παραχώρηση της Μπιρμπίτας για την εγκατάσταση αθιγγάνων. Τα έγγραφα αυτά, παλιό και νέο, κοινοποιήθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Στο νέο έγγραφό του, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι με το προηγούμενο είχε γνωρίσει στον Περιφερειάρχη «τις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε να κάνουμε και τη συγκεκριμένη συνδρομή Υπουργείων, την οποία έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή:
 
1. Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της κατασκήνωσης αθιγγάνων με ποσό 200.000 – 500.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, διά του Υφυπουργού κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου
2. Παραχώρηση έως 60 λυομένων από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την εγκατάσταση αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα, διά του κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων».
 
Επιπλέον, γνωρίζει στον Περιφερειάρχη ότι «εγκρίθηκε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, που είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, για στέγαση αθιγγάνων με επιδότηση ενοικίου και αγορά επίπλων, ύψους 215.500 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages