ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΑ

Share This
Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ κατοίκων της Βέργας και ιδιώτη ο οποίος επιδιώκει την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των "Φίλων της Βέργας", μια πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής και της Καλαμάτας για την οικολογία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, οι τελευταίες αποφάσεις των αρμόδιων αρχών και ειδικότερα του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολη, δικαιώνουν τον αγώνα που έκαναν για μη καταστροφή της περιοχής.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, την οποία αποστέλλουν στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και σε έναν ευρύ κύκλο αποδεκτών, «σε συνέχεια των ανωτέρω βασικών εγγράφων, σας κοινοποιούμε τις ακόλουθες κρίσιμες για την υπόθεση πρόσφατες αποφάσεις:
Την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, που δέχεται την αίτηση Κατοίκων της Βέργας και αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ ΠΕ Μεσσηνίας. Το αναλυτικό σκεπτικό και η τεκμηρίωση της απόφασης δικαιώνει κατ' αρχήν τις θέσεις των κατοίκων ως προς την κοινοχρησία και τα χαρακτηριστικά τόσο της Παλαιάς Κοινοτικής Οδού (Δρόμος - Καλντερίμι της Ροβόλας) όσο και της οδού Ευαγγελίστριας στη στροφή της Ροβόλας και αναστέλλει την εκτέλεση εργασιών εν όψει της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου στη συζήτηση της Αίτησης Ακυρώσεως.
Επίσης, την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, κατόπιν προσφυγής κατοίκων της Βέργας κατά της "απόφασης" 295/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η απόφαση του γενικού γραμματέα αποδέχεται τις θέσεις των κατοίκων περί αναρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου και χαρακτηρίζει την "απόφαση" ως διατύπωση απλής γνώμης, για την οποία κατά συνέπεια δεν απαιτείται έλεγχος νομιμότητας ως πράξης που δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα. Παρακαλούμε όπως οι εν λόγω αποφάσεις ληφθούν υπόψη κατά το χειρισμό της υπόθεσης από την Υπηρεσία σας».
Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο τονίζει: "Πάντως, οι ως άνω δηλώσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων, σχετικά και με το πλάτος της οδού Ευαγγελιστρίας και με την παλαιόθεν ύπαρξη μονοπατιού εντός του ενδίκου ακινήτου, δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν εις δυστροπία ή ιδιοτέλεια τόσο πολλών ανθρώπων, από τις δε ως άνω φωτοερμηνείες, και από τα ως άνω έγγραφα της πολεοδομικής αρχής Καλαμάτας, στα οποία αναφέρονται επιτόπιες διαπιστώσεις οργάνων της περί της υπάρξεως του μονοπατιού, πιθανολογείται σφόδρα ότι το εν λόγω μονοπάτι υπήρχε, και υπάρχει αμφισβήτηση μόνο περί του πλάτους του (είτε 2 μέτρα, είτε κυμαινομένου πλάτους που έφθανε σε ορισμένα σημεία τα 5 και 6 μέτρα). Η δε κοινοχρησία του, πιθανολογείται ότι δεν απαιτείται κατά νόμον να φθάνει προ του 1923, προκειμένου να αποκτήσει την ιδιότητα του κοινοχρήστου κοινοτικού και ήδη δημοτικού μονοπατιού».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη απο το Θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages