ΣΠΕΙΡΑ 16 ΑΛΒΑΝΩΝ ΡΗΜΑΞΑΝ 3 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΠΕΙΡΑ 16 ΑΛΒΑΝΩΝ ΡΗΜΑΞΑΝ 3 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΠΕΙΡΑ 16 ΑΛΒΑΝΩΝ ΡΗΜΑΞΑΝ 3 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share This
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης,δύο (2) υποθέσεις ληστειών, δεκαέξι (16) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα, σε οικίες και οχήματα, καθώς και έντεκα (11) κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δώδεκα (12) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2012 έως και το Νοέμβριο του έτους 2014, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, η οποία προέβαινε στη διάπραξη ληστειών και κλοπών.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
  • Την 24.2.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 25.11.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, αρχικά μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο ηλικιωμένων ημεδαπών και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, τα κλειδιά της οικίας τους και μία (1) μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων, στην Τρίπολης Αρκαδίας, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  • Δεκατρείς (13) διαρρήξεις-κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, εννέα (9)κλοπές οχημάτων, καθώς και δύο (2) κλοπές σε οχήματα, στην Αρκαδία.
  • ·         Μία (1) κλοπή οχήματος στην Ακράτα Αχαΐας.
  • Μία (1) κλοπή οχήματος  στη Λογγά Μεσσηνίας.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -35.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ εννέα (9) από τα αφαιρεθέντα οχήματα είχαν βρεθεί και είχαν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages