ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Share This
Τη διαβεβαίωση ότι το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους το οποίο προβλέπει την πρόσληψη 32.000 ανέργων για πεντάμηνη εργασία θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουρίου έδωσε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια προχθεσινής συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ με υπόμνημά της ζήτησε θέσεις αυτές να αυξηθούν κατά 2.000. Σημειώνεται πως οι ανάγκες για τους Δήμους της Μεσσηνίας είναι περίπου 500 άτομα και κατανέμονται ως εξής: Δήμος Καλαμάτας 177, Δήμος Τριφυλίας 76 άτομα, Δήμος Μεσσήνης 77, Δήμος Πύλου- Νέστορος 59, Δήμος Οιχαλίας 31 και Δήμος Δυτικής Μάνης 17.
Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης “μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνώρισε τη σημαντική μέχρι σήμερα συμβολή και αξία των κοινωνικών δομών των Δήμων, στην αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και ότι αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο των ΟΤΑ στην επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων που απαιτούνται για να κάνει η χώρα μας ένα νέο ξεκίνημα.
Είναι επίσης πολύ θετικό ότι δεσμεύθηκε ο Υπουργός πως ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί βασικό αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. Η ΚΕΔΕ στο υπόμνημα που υπέβαλε στο υπουργείο ζητεί την αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.000. Τόσο το σχετικό ζήτημα όσο και τα υπόλοιπα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα, συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης της ομάδας εργασίας που θα συσταθεί και θα αποτελείται από εκπροσώπους και της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Κοινωνικής Εργασίας και Αλληλεγγύης”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages