ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This
Ληστείες και στη Μεσσηνία είχαν διαπράξει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαρθρώθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πάτρας προχώρησε σε εξάρθρωση δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες ενέχονται συνολικά σε 16 ληστείες, 9 κλοπές, βιασμό, μια απόπειρα βιασμού και διακίνηση όπλων, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
 
Συλλήψεις
Σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται και σε ληστείες στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, στα Εξαμίλια Κορίνθου, 3 Αλβανοί, ηλικίας 42, 39 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα –δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη 3 Αλβανοί ηλικίας 39, 33 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί, και τουλάχιστον 2 ακόμη συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται.
Σε έρευνες στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
-3 πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες
-174 φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων
-6 κινητά τηλέφωνα και πληθώρα καρτών κινητών τηλεφώνων (sim).
 
Τρόπος δράσης
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από κοινού, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, 11 ληστείες και 5 κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.
Οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, τις προσέγγιζαν, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να είναι αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages