Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Share This
Για όσα πράττει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδέσποτα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτή: θέλουν να διαλύσουν κάθε φιλοζωικό έργο στη χώρα, να απαγορεύσουν τον εθελοντισμό & να εξοντώσουν τους φιλόζωους εθελοντές ώστε τα ζώα να πεθαίνουν στους δρόμους.
Διαφορετικά δεν εξηγείται η εμμονή τους:
– να καταθέτουν διαρκώς νέα νομοσχέδια (επισημαίνουμε ότι ο νόμος έχει αλλάξει 3 φορές από το 2003 και ετοιμάζεται νέα τροποποίηση)
– να αντικαθιστούν εγκεκριμένα νομοσχέδια προς ψήφιση τη στιγμή της υπογραφής με άλλα δικής τους επινόησης, (όπως έγινε το 2011 κατά την παράδοση του υπουργείου από την Μ. Αποστολάκη στον Ι. Δριβελέγκα)
– να εκδίδουν συστηματικά παρερμηνευτικές εγκυκλίους
– να διασύρουν εθελοντές και να τους στέλνουν στα δικαστήρια.
Ξέρω πως ένας λογικός άνθρωπος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια δημόσια υπηρεσία θέλει να εξοντώσει τον εθελοντισμό, αλλά προσπαθήστε να το φανταστείτε. Δεν είναι μόνο το ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου ΔΕΝ διευκολύνουν το έργο των εθελοντών. Είναι, ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μπλοκάρουν.
Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται
Τελευταία, στους διαδρόμους του υπουργείου ψιθυρίζεται ότι, την περίοδο που διανύουμε, «μαγειρεύεται» το τελειωτικό χτύπημα, που θα απαγορεύσει σε σωματεία ή ιδιώτες να σώζουν ζώα. Πώς; Ακούστε τι σκέφτηκαν:
Θα καταστήσουν παράνομη κάθε περισυλλογή από όλους, πλην των δήμων. Αν βρείτε ένα ζώο χαμένο ή χτυπημένο ή άρρωστο θα απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης να το σώσετε, είτε είστε ιδιώτης είτε εθελοντής. Αφήστε το να σπαρταράει στην άσφαλτο. Και εις ανώτερα, λοιπόν, κύριοι. Έχουμε, άλλωστε, τις δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν. Σε μια χώρα όπου τα ζώα εισάγονται, εκτρέφονται και πωλούνται ανεξέλεγκτα, παράνομα, με πλαστά ή χωρίς καθόλου παραστατικά, σε καταστήματα, σε παζάρια και σε ιστοσελίδες για να καταλήξουν να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, οι υπάλληλοι του υπουργείου κυνηγούν τους εθελοντές φιλόζωους. Ισχυρίζονται, χωρίς ούτε μια απόδειξη, ότι τα ζώα που στέλνουν για υιοθεσία εκτός συνόρων περισσότερα από 100 ελληνικά σωματεία και μπόλικοι ιδιώτες φιλόζωοι, τάχαμ της καταλήγουν σε μπουρδέλα και σε πειραματικά εργαστήρια του δυτικού κόσμου.
Κύριοι και κυρίες των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για την τύχη των αδέσποτων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages