Δέκα άτομα σε δίκη για τα κυκλώματα «προστασίας» στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δέκα άτομα σε δίκη για τα κυκλώματα «προστασίας» στην Καλαμάτα

Δέκα άτομα σε δίκη για τα κυκλώματα «προστασίας» στην Καλαμάτα

Share This
Δέκα άτομα παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση «προστασίας» σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας, από σπείρα εκβιαστών την οποία εξάρθρωσε πριν από έναν χρόνο το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα, παραπέμπονται: ο 32χρονος «εισπράκτορας» της σπείρας από την Ανδρούσα, ένας 24χρονος από τον Αντικάλαμο, ο 28χρονος γιος εμπλεκόμενου στη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, ένας 49χρονος Πειραιώτης, ένας 36χρονος Αθηναίος, ένας 36χρονος από το Αβραμιού, ένας 26χρονος από το Καλαμαρά, ένας 30χρονος Καλαματιανός, καθώς και ο Αλβανός εκτελεστής «Νίκο» που έχει καταδικαστεί για τη διπλή δολοφονία του Φελίπ Μεσάι και του μικρού γιου του Κέρι, και ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τέλος, ως αρχηγός της σπείρας κατηγορείται και παραπέμπεται ένας 53χρονος Καλαματιανός βαρυποινίτης ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία, στις φυλακές Δομοκού. Αρχικά στην υπόθεση κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται 14 άτομα.
 Οπως αναφέρουν δικαστηριακοί κύκλοι, στο βούλευμα ως βασικός «εισπράκτορας» φέρεται ο 32χρονος από την Ανδρούσα, που συνομιλούσε απευθείας με τον 53χρονο ισοβίτη Καλαματιανό - ο οποίος φέρεται να συντόνιζε την ομάδα μέσα από τη φυλακή της Κέρκυρας όπου κρατείτο εκείνο το διάστημα. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα εκβιαστών δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου 2014 έως και 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου. Εκβίαζε και απειλούσε καταστηματάρχες και εισέπραττε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 150 έως 250 ευρώ την εβδομάδα απ' το καθένα από τα 8 τουλάχιστον καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός της εγκληματικής ομάδας ήταν να αποκτήσουν τον έλεγχο παντός είδους καταστήματος που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και να εδραιώσουν και να διατηρήσουν τη φήμη των σκληρών κι αδίστακτων κακοποιών. Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στις συλλήψεις 8 Ελλήνων πέρυσι τέτοια εποχή, από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών της Καλαμάτας ότι δέχονται απειλές για «προστασία». Έτσι στήθηκε επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, κι αφού ο "εισπράκτορας" πληρώθηκε από καταστηματάρχη, έγινε η σύλληψη. Ακολούθησαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Καλαμάτα, Ανδρούσα, Καλαμαρά, Αθήνα, Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν τότε 8 μέλη της οργάνωσης, όλοι τους Ελληνες, ηλικίας από 23 έως 48 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages