Η ΕΣΣΕ επιμένει ότι υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΣΣΕ επιμένει ότι υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά

Η ΕΣΣΕ επιμένει ότι υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά

Share This
Με ανακοίνωση - έκκληση προς την κυβέρνηση, η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα λουκέτων στην αγορά, όσο δεν υπογράφεται μια συμφωνία με τους δανειστές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, "μετά από επτά χρόνια σκληρής κρίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τις εταιρείες τους ανοιχτές. Είναι αυτονόητο ότι όλοι εμείς που τόσα χρόνια επιχειρούμε, επενδύουμε και ζούμε στη χώρα μας, ευελπιστούμε σύντομα να εισέλθει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης. Η κυβέρνηση, θα πρέπει κάποτε να στηρίξει τους Έλληνες ΜμΕ επιχειρηματίες που τόσα χρόνια αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΣΕΕ έχει προτείνει κατ´ επανάληψη, στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, δέσμες μέτρων, προκειμένου η ελληνική αγορά να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια.
Οι επιχειρηματίες δεν ζητούμε την εύνοια της πολιτείας. Ζητούμε τα αυτονόητα, όπως να μην πληρώνουμε περισσότερα χρήματα σε φόρους από τις συνολικές μας πωλήσεις, να μην ερχόμαστε κάθε τόσο αντιμέτωποι με «φορολογικές εκπλήξεις», να μην αντιμετωπίζουμε καθημερινά γραφειοκρατικά προβλήματα και εν γένει να μπορούμε να επιχειρούμαι μέσα σε μια αγορά, η οποία διέπεται από δίκαιους και σταθερούς κανόνες. Παράλληλα, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να σταματήσει πλέον να εφαρμόζεται η σκληρή πολιτική λιτότητας, με αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Οι καταναλωτές είναι εξάλλου εκείνοι που με το διαθέσιμο εισόδημα τους στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Όταν δεν υπάρχει ικανοποιητικό εισόδημα, οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να κλείνουν η μια μετά την άλλη. Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι καταναλωτές έχουν ανάγκη από ηρεμία. Δεν αντέχει πλέον κανείς να ζει το μαρτύριο της σταγόνας και τον αργό θάνατο της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages