ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

Share This
«Ο φάκελος τροποποίησης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) κρίνεται πλήρης, ώστε να προωθηθεί για κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς». Τα ανωτέρω αναφέρονται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πρόκειται για απάντηση σε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με υφιστάμενο έργο και η αιτούμενη τροποποίηση της ΑΕΠΟ συναρτάται με την κατασκευή ήδη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένων τεχνικών έργων, τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διαχείριση των αποβλήτων. Θα επέλθει, με τον τρόπο αυτό, διεύρυνση της δραστηριότητας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, όπου διενεργούνται ανακύκλωση και κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των σκουπιδιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Ο φάκελος είναι πλήρης και προχωρεί η γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νέα ΑΕΠΟ.
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΜΕ PRESS-CONTAINERS
 
Η λειτουργία της μονάδας στη Μαραθόλακκα θα συμπληρωθεί με εκείνην κινητού σταθμού μεταφόρτωσης (με 4 ρυμουλκούμενα press-containers και 2 τράκτορες), που θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω ΕΣΠΑ. Η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. H απόκτηση των press-containers θα συμπιέσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και θα βελτιώσει τη διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages