ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Share This
Δεκτό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το αίτημα των περιφερειαρχών και των δημάρχων για συνάντηση μαζί του, σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει ξεχωριστά τις δυο αντιπροσωπείες των αιρετών Α΄και Β΄Βαθμού. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με την ΕΝΠ.Ε (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και, ακολούθως, στις 3 το μεσημέρι με το προεδρείο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής αντιπροσωπείας των δημάρχων, είχε ενημερώσει στη Βουλή, όλα τα κόμματα αλλά και τον α' αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο για τη διαφωνία της ΚΕΔΕ όσον αφορά στη διαδικασία με την οποία προχώρησε η κυβέρνηση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και στο περιεχόμενό της.
 Όμως, τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ έχουν αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» συνεννόησης και ενδεχομένως αποδοχής τελικά της μεταφοράς μέρους των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Κι αυτό για να ενημερωθούν, όπως σημειώνουν, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Έτσι, η επαφή με τον κ. Τσίπρα θεωρείται κρίσιμη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Πατούλης, με δηλώσεις του, έχει επισημάνει ότι «πιστεύουμε ότι η συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό και η ανάγκη εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος να δώσει περαιτέρω λύσεις». Μάλιστα, είναι αξιοπρόσεκτο ότι η ΚΕΔΕ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «νίκη της λογικής και της αυτοδιοίκησης» την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. Με κάθε τρόπο, οι εκπρόσωποι των περιφερειαρχών και των δ ημάρχων αφήνουν περιθώρια σύγκλισης με την κυβέρνηση. Λένε και ξαναλένε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια.
Μάλιστα, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το όλο ζήτημα και κατήγγειλαν πολλάκις τηην έλελιψη διαλόγου. Τις τελικές τους αποφάσεις θα τις λάβουν τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΚΕΔΕ έχει γνωστοποιήσει ότι μετά την ενημέρωση που θα λάβει από τον πρωθυπουργό θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για να επανακαθορίσει τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages