ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΗ ΕΚΘΕΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 4η ΑΝΘΟΚΟΜΙΗ ΕΚΘΕΣΗ

Share This
Για δεύτερη ημέρα συνεχίσθηκαν τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, για μαθητές  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκαν:
• Εργαστήρια κομποστοποίησης και δημιουργίας σποροφύτων από παραδοσιακές ποικιλίες, από την ομάδα Re:Think. Ενημερωτικές δράσεις για την ορθή χρήση και συντήρηση κομποστοποιητών αλλά και για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων, θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα Re:Think την Τετάρτη 20 Μαΐου, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 του μήνα, από τις 18.00 έως τις 19.30.
 
ek-prog 2
 
• Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Μέσ’ στου Μαγιού τις μυρωδιές… χορεύουμε!». 
 
• Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας με θέμα: «Με τις αισθήσεις στη μαγεία των φυτών». Τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαΐου, από τις 9.00 έως τις 12.00.
 
ek-prog 19
 
• Εικαστικά Εργαστήρια από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
Υπενθυμίζεται πως απόψε, στις 20.00, στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διεξαχθεί ανοιχτή πρόβα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, έμπροσθεν του Αναψυκτηρίου του Πάρκου.
 
Επίσης, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, από τις 10.00 έως τις 12.00, θα παρουσιάσει ένα υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας, το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιούνται καθημερινά παράλληλες εκδηλώσεις, από τους Συλλόγους που φιλοξενούνται στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
 
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ
 
Γνωστοποιείται, επίσης, ότι το βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής με τίτλο: «Ανθοσυνθέσεις και διακόσμηση. Κατασκευή συνθέσεων με λουλούδια και φρούτα του κήπου», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 19.00. Το εργαστήριο θα παρουσιάσουν καθηγητές από το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και οι συμμετέχοντες με τις κατάλληλες οδηγίες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους ανθοσυνθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages