ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Share This
"Πράσινο φως" από το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από εμπλοκή μηνών για την τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Μορέα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ανοίγει ο δρόμος ώστε να ξεμπλοκάρουν Περιμετρικός Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτη, εφόσον η όλη διαδικασία εγκριθεί πλέον και από τη Βουλή. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BESTο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιώργος Δέδες, ο οποίος εστίασε στην θετική εξέλιξη μέσα σε μια δύσκολη περίοδο. Ενημέρωσε ότι παράλληλα με την πορεία που λαμβάνει το θέμα προκειμένου να κυρωθεί από την Βουλή έχει ξεκινήσει και μια διαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο, όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει και ο Υπουργός προκειμένου να υπάρξουν τροποποιήσεις και στο μέτωπο των διοδίων.
Ο κ. Δέδες πάντως ερωτηθείς και για τα χρονοδιαγράμματα αλλά και πιθανές επιπλέον καθυστερήσεις ήταν ειλικρινής, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει τα πάντα και τους πάντες. Σε ότι αφορά την Ολυμπία Οδό ο κ. Δέδες ανέφερε ότι στο τμήμα που υπάρχουν εργοτάξια οι εργασίες προχωρούν, για το τμήμα Πάτρα - Πύργος δήλωσε ότι θα τρέξουν οι 8 δημοπρασίες το επόμενο διάστημα και ότι το έργο δεν έχει... παγώσει, ενώ σε ότι αφορά το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα σημείωσε ότι κινούνται οι διαδικασίες για την δημοπράτηση μελετών, καθώς υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις που καθιστούσαν το έργο μελετητικά ανώριμο.
Τέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικής εξέφρασε την άποψη ότι ήταν καταλυτικές οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση, ενώ σε ότι αφορά τις διαφωνίες που εκφράστηκε και μέσα από την ψηφοφορία, εκτίμησε ότι ήδη η ηγεσία έχει προχωρήσει και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση εξομάλυνσης της όλης κατάστασης, λαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages