PLAN A-B ΑΛΛΆ ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

PLAN A-B ΑΛΛΆ ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

PLAN A-B ΑΛΛΆ ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Share This
Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις σχετικά με το Plan B για την υποκλοπή των ΑΦΜ από την γ.γ. Εσόδων και την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος προκαλούν σάλο και αποδεικνύουν ότι κανένας δεν εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Παραδέχθηκε το Plan B Στη δημοσιότητα δόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο από την επίμαχη συνομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών, με στελέχη hedge funds και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη Γ. Βαρουφάκη ο οποίος περιγράφει το σχέδιο του. Ο Βαρουφάκης αν και παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός έδωσε εξουσιοδότηση «να επιδιώξουμε ενεργητικά και δυναμικά αυτή τη διαπραγμάτευση στο βαθμό που να πούμε ότι αν δεν μπορούμε να έχουμε μία βιώσιμη συμφωνία, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την έξοδο». Δηλώνει πως πριν ακόμα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο επεξεργαζόταν μυστικά μία ομάδα πέντε ατόμων, ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι το σχέδιο αφορούσε την αντιμετώπιση του φαινομένου των capital controls και της τραπεζικής αργίας και να δοθεί στον ελληνικό λαό η εμπιστοσύνη και η αίσθηση ότι υπάρχει σχέδιο και αναλύει το πλάνο του για τη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, για το οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, μέσα από το σύστημα Taxis. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα τη περίπτωση που το κράτος χρωστάει 1 εκατ. ευρώ σε μία φαρμακευτική εταιρεία για αγορά φαρμάκων.
Συντονιστής ο Τζέιμς Γκάλμπρέιθ Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «καθαρή συκοφαντία τα περί συνωμοσίας για επαναφορά εθνικού νομίσματος» και δηλώνει ότι συντονιστής της ομάδας εργασίας ήταν ο καθηγητής James K. Galbraith και η οποία «λειτουργούσε πάντα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και οι εισηγήσεις της είχαν ως μόνιμη αναφορά το δημόσιο συμφέρον, την τήρηση της νομιμότητας και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.» Ο ίδιος ο Γκάλμπρέιθ με εκτενή ανακοίνωσή του, επιχειρεί να εξηγήσει τι έκανε η ομάδα εργασίας του από το Φεβρουάριο ως τις αρχές Ιουλίου και διευκρινίζει «Η εργασία μου στο πλαίσιο της ομάδας αυτής ήταν ανεπίσημη και αμισθί, βασισμένη στην φιλία μου με τον κ. Γιάνη Βαροουφάκη». Ο καθηγητής δηλώνει ότι η ομάδα του «σχεδίαζε μέτρα έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση έξωθεν ασφυκτικών πιέσεων προς την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και κινήσεων που μπορεί να στόχευαν την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ», τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση η ομάδα εργασίας δεν πρότεινε έξοδο της χώρας από το ευρώ ή οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης» αλλά επιβεβαιώνοντας ότι στόχος ήταν η έκδοση υποσχετικών πληρωμών (IOU's). Ο Γκάλμπρέιθ παραδέχεται ότι είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα αλλά δηλώνει ότι αυτή δεν ειχε ουσιαστικό περιεχόμενο και δεν είχε καμία άλλη επαφή «με με μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας των οποίων οι απόψεις απείχαν από τις δικές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages