ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ!

Share This
Γενική κινητοποίηση έχει σημάνει στην Καλαμάτα για μια πετυχημένη, μεγάλη Λευκή Νύχτα, αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015! Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων φορέων και κρατικών υπηρεσιών, 
ο Δήμαρχος ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα για άψογη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας, μιας βραδιάς γεμάτης συμφέρουσες αγορές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλοι όσοι συμβάλλουν στη διοργάνωση της 3ης Λευκής Νύχτας είναι έτοιμοι, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, ενώ οι έμποροι έχουν εμπλουτίσει τα εμπορεύματά τους και ετοιμάζονται να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στο αγοραστικό κοινό, Καλαματιανούς και επισκέπτες, που αναμένονται κατά χιλιάδες.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας αποβλέπει στην οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων της Καλαμάτας, στην παροχή της ευκαιρίας για συμφέρουσες αγορές, στην προβολή της πόλης και στη δωρεάν ψυχαγωγία προς τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι δε θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση μικροπωλητών.
Ο Δήμος Καλαμάτας με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται επί ποδός, ώστε να συντελέσει πάση δυνάμει στην επιτυχία της Λευκής Νύχτας. Ο εμπορικός κόσμος είναι πανέτοιμος, ενώ παρούσα θα είναι με όλη της τη δύναμη η Αστυνομία, καθώς και άλλες Υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ κ.λπ. Το Δημαρχείο θα είναι ανοικτό από τις 19.00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου θα υπάρχει Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το ξημέρωμα.
 leuki-nuxta
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και όλους τους φορείς και εθελοντές που συμμετέχουν, για τις προσπάθειές τους να διενεργηθεί η καλύτερη Λευκή Νύχτα της Ελλάδος.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
leukinuxta  3 Medium
Η Καλαμάτα είναι έτοιμη για τη διοργάνωση μιας μεγάλης Λευκής Νύχτας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα καταστήματα θα προσφέρουν πάμπολλα είδη σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενώ η πόλη θα γιορτάσει με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ιδιώτες.
leukinuxta  1 Medium
Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι μεγάλο, ενώ η Λευκή Νύχτα 2015 αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, καθώς η πρωτοβουλία αυτή προβάλλεται από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλη την Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά, αλλά και από ΜΜΕ των Αθηνών.
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΕ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Για την εξυπηρέτηση όσων θα έλθουν και επειδή στο κέντρο της Καλαμάτας θα επιτρέπεται μετά τις 20.00 του Σαββάτου η πρόσβαση μόνο σε πεζούς, θα λειτουργήσουν μεγάλα πάρκινγκ, πέραν των πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Αυτά θα βρίσκονται στο Metro, στο Lidl και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Η μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, με δρομολόγια ανά μισήν ώρα.
Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το Βιοτεχνικό Πάρκο στις 20.30 του Σαββάτου και το λεωφορείο θα κατευθυνθεί στο κέντρο μέσω της Νέας Εισόδου και της οδού Αρτέμιδος. Κύριος σταθμός αποβίβασης θα είναι η στάση έναντι του Δημαρχείου, αν και οι επιβάτες προς και από το κέντρο θα εξυπηρετούνται για επιβίβαση και αποβίβαση σε διάφορα σημεία.
Το τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τα 3 περιφερειακά πάρκινγκ θα πραγματοποιηθεί από τη στάση έναντι του Δημαρχείου, στην οδό Αρτέμιδος, στις 03.00 της Κυριακής 20 Αυγούστου.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
lefki-nyxta-mesa
lefki-nyxta-exo
Οι τιμές θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, αλλά η νύχτα αυτή δε θα είναι, όμως, αφιερωμένη μόνο στο εμπόριο! Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» έχουν προγραμματίσει τη διοργάνωση μουσικών παραστάσεων, ενώ πολλοί ιδιώτες, ανά περιοχές, θα διοργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο χρώμα στις οδούς και στους πεζοδρόμους όπου δραστηριοποιούνται.
ΕΠΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Οι εκδηλώσεις του Δήμου είναι οι εξής:
lefki-nyxta-filarmoniki
• Έναρξη βραδιάς στις 20.00 - Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μουσική περιοδεία ως εξής: Αριστομένους - επιστροφή Αναγνωσταρά – Γερμανού – Όθωνος (στάση 10 λεπτών για 2 τραγούδια) – Ιθώμης – Άγιοι Απόστολοι (στάση 10 λεπτών για 2 τραγούδια) – 23ης Μαρτίου
• Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
19.00 Ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή
21.30 Πρόβα χορού bachata από σχολές χορού για τη διεκδίκηση του ρεκόρ Guinness
22.15 Έντεχνη - Ευρωπαϊκή μουσική από το συγκρότημα Jukebox
• Πλατεία 23ης Μαρτίου
21.30 Συγκρότημα «Λαϊκό Συνεργείο» με ρεμπέτικη και ελαφρολαϊκή μουσική
Leuki Nuxta 1 Medium
• Πλατεία Όθωνος
21.00 Παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με Πολιτιστικούς Συλλόγους
lefki nyxta-faris
• Έναντι Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου
21.00 Δραστηριότητες για παιδιά – Ζωγραφική για παιδιά («Φάρις» - Εικαστικό Εργαστήρι).
Στο φυλλάδιο που παρατίθεται στο τέλος της σελίδας, μπορείτε να δείτε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ιδιώτες, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας.
Leuki Nuxta 4 Medium
ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Σημειώνεται ότι λαμβάνεται, επίσης, πρόνοια για την ασφάλεια και την υγεία όσων βρεθούν στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα είναι ανοικτό όλη τη νύχτα και σ' αυτό θα εγκατασταθεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, ομάδες Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία, για να βοηθήσουν όπου παρουσιασθεί ανάγκη.
ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Τουαλέτες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ διαθέσιμα θα είναι και τα WC της πλατείας Μαυρομιχάλη, καθώς και οι χημικές τουαλέτες στους χώρους στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.
ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρχουν εκτός από τα καλαθάκια απόρριψης σύμμεικτων απορριμμάτων και έξι κάδοι ανακύκλωσης (δύο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, τρεις στον πεζόδρομο της Αριστομένους και ένας στην πλατεία Αγίων Αποστόλων).
Ο Δήμος καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να δείξουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και να απορρίπτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικές, γυάλινες, μεταλλικές και χάρτινες συσκευασίες) στους εν λόγω μπλε κάδους, για να κρατηθεί καθαρό το κέντρο της πόλης και να διαφυλαχθεί η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας, «ρεύμα» στο οποίο η Καλαμάτα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά στα ανακτώμενα υλικά ανά κάτοικο.
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με την υποστήριξη του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί και κρατικών Υπηρεσιών.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Από τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου έως τις 5.00 το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις για τη «Λευκή Νύχτα».
Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, έχουν ως εξής:
Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:
• Κροντήρη
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασ. Κωνσταντίνου
• Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
• Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού
• Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
• Αναγνωσταρά
• Σταδίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
• Νέδοντος από Σταδίου έως Κροντήρη και
• Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας
• Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
• Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου
• Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, Σταδίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου, καθώς και
• στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος
• Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Αστυνομία 100
Πυροσβεστική 199
ΕΚΑΒ 166
Δημοτική Αστυνομία 27213 60742 και 60750
Δήμος Καλαμάτας 27213 60700
Τμήμα Εμπορίου Δήμου Καλαμάτας 27213 61704

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages