Το «ιδανικό μέρος» για αγώνες ελεύθερης κατάδυσης η Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το «ιδανικό μέρος» για αγώνες ελεύθερης κατάδυσης η Καλαμάτα

Το «ιδανικό μέρος» για αγώνες ελεύθερης κατάδυσης η Καλαμάτα

Share This
«Είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσει κάποιος οικογενειακές διακοπές και προπόνηση». 

«Η Καλαμάτα, με την ισορροπία μεταξύ βουνού και θάλασσας και τις τέλειες συνθήκες - κάθε μέρα έχει κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, με μεγάλη διαύγεια, κατάλληλες θερμοκρασίες, ιδανικά ασθενή άνεμο, όχι ρεύματα - μας βοηθά να κάνουμε καλές προπονήσεις και φυσικά να έχουμε καλές επιδόσεις». «Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η Καλαμάτα για αθλητική ελεύθερη κατάδυση είναι το ιδανικό μέρος στον κόσμο». «Η Καλαμάτα, που έχει αποκτήσει πλέον την εμπειρία τόσο σημαντικών διοργανώσεων, έχει όλα τα προσόντα για να γίνει πόλος έλξης αθλητών και παγκόσμιο κέντρο ελεύθερης κατάδυσης».
Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στο Δημαρχείο, διακεκριμένοι αθλητές του χώρου, για τους αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015 από το Δήμο Καλαμάτας, τη Διεθνή Ομοσπονδία AIDA και τo Free Diving Club Greece του Σταύρου Καστρινάκη.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής είπε, μεταξύ άλλων, ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Καλαμάτα, λόγω του έντονου και ουσιαστικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής για τον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά και διότι ο Μεσσηνιακός Κόλπος προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια αθλήματα. Επίσης, έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η σύνταξη μελέτης καινοτόμων δράσεων και υποδομών για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.
Επίσης, τόνισε πως η παρουσία τόσο σημαντικών αθλητών, παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς και οι καλές εντυπώσεις τους από την πόλη, τα κολακευτικά σχόλια αλλά και οι φωτογραφίες τους που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την Καλαμάτα.
Στη συνέχεια, ο Σταύρος Καστρινάκης, διοργανωτής των αγώνων, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μίλησε για το Μεσογειακό Κύπελλο που διεξήχθη φέτος στην Καλαμάτα για 5η χρονιά (1η με 20 Ιουνίου 2015) με επιτυχία, αλλά και για τους δύο αγώνες που προετοιμάζονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο AIDA International (23 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου 2015) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AIDA Hellas (25, 26 &27 Σεπτεμβρίου 2015).
Τέλος, το λόγο πήραν οι αθλητές Guillaume Nery (Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης), Morgan Bourc'his (Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης) και Γιώργος Σακκάς (Έλληνας πρωταθλητής, προπονητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας ελεύθερης κατάδυσης, με καταγωγή από την περιοχή μας), που μίλησαν για την Καλαμάτα με κολακευτικά λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages