ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ;

ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ;

Share This
Το Μνημόνιο εγκρίθηκε, πήρε το πράσινο φως και από το Εurogroup, που ενδεχομένως ανάβει το πράσινο φως
 και για τις κάλπες μετά την υποχώρηση της δύναμης της κυβέρνησης κάτω από τους 120 βουλευτές και την ντε φάκτο διχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την καταβολή της δόσης στις 20 Αυγούστου, το Μαξίμου αναμένεται να παίξει το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης, προκαλώντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους λοιπούς διαφωνούντες να πάρουν και επισήμως θέση, εγκαταλείποντας τον σουρεαλισμό «καταψηφίζουμε αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση».
Ολες οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες και το μόνο που απομένει είναι να προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Οι εισηγήσεις για τις πρόωρες κάλπες

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Συμφωνα με την πρώτη εισηγηση οι κάλπες πρέπει να στηθούν τον Σεπτέμβριο, πριν αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου. Η ημερομηνία που παίζει είναι η 20η Σεπτεμβρίου χωρίς να αποκλείεται η 13η Σεπτεμβρίου.
Η δεύτερη εισήγηση, που στηρίζεται κυρίως από το οικονομικό επιτελείο, προκρίνει προσφυγη στις κάλπες τον Οκτώβριο με την προσδοκία ότι θα έχει ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο η πρώτη αξιολόγηση και θα ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση του χρέους, κομβικό σημείο για τη στρατηγική του Μαξίμου. Οι ημερομηνίες που υπηρετούν το σενάριο αυτό είναι η Κυριακή 25 Οκτωβρίου εως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Το εσωκομματικό παιχνίδι

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο Αλέξης Τσίπρας μετά το διαζύγιο με τονΠαναγιώτη Λαφαζάνη θα επιχειρήσει να αναδιαμορφώσει τον χάρτη, αξιοποιώντας στελέχη από την ευρύτερη προοδευτική παράταξη που θα δώσουν το στίγμα του κυβερνητικού ρεαλισμού και θα διευκολύνουν μια πολιτική συμμαχιών ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης.
Στο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα αναγκαστεί να κινηθεί προς τα αριστερά της, στηριζόμενη σε κινήσεις με περιορισμένη εμβέλεια στην κοινωνία. Ισως μεγαλύτερος πονοκέφαλος αποδειχθεί η Ζωή Κωνσταντιοπούλου αν τελικά επιλέξει να δημιουργήσει δικό της κόμμα.
Σε ότι αφορά τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο αξιιοποιώντας το επικοινωνιακό του «γκελ», ωστόσο εκτιμάται ως απίθανη μια συμμαχία με την Αριστερή Πλατφόρμα.
Στο κλίμα αυτό, πολλοι σημειώνουν τις συνεχείς αιχμηρές παρεμβάσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου,οποίος διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας «παρών». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  ο κ. Μητρόπουλος έκανε λογο για Μνημόνιο που δεν εφάρμοσε ούτε η Θάτσερ, ενώ επεσήμενε ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages