Καλαμάτα: Στα «μαλακά» ο επιχειρηματίας για την υπόθεση του 1 τόνου κοκαΐνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Στα «μαλακά» ο επιχειρηματίας για την υπόθεση του 1 τόνου κοκαΐνης

Καλαμάτα: Στα «μαλακά» ο επιχειρηματίας για την υπόθεση του 1 τόνου κοκαΐνης

Share This
Στα «μαλακά» ρίχνει ο Άρειος Πάγος έναν εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος διακίνησης ενός τόνου κοκαΐνης που είχε εξαρθρωθεί πριν από 11 χρόνια στην Καλαμάτα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νικήτα Κυριακούλη ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για αγορά εισαγωγή, μεταφορά ναρκωτικών το καλοκαίρι του 2004 όταν ήταν διευθυντής μαρίνας στην Καλαμάτα. Τα ναρκωτικά, ένας τόνος κοκαΐνης, είχαν μεταφερθεί με ιστιοφόρο από τη Μαρτινίκα από άλλα πέντε άτομα, τα οποία και καταδικάστηκαν για σύσταση συμμορίας. Σχεδόν 11 χρόνια μετά την καταδίκη του επιχειρηματία, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι πρέπει να απαλειφθεί η επιβαρυντική περίσταση του ιδιαίτερα επικίνδυνου δράστη ως προς τον εν λόγω κατηγορούμενο, βάση της οποίας είχε εκδοθεί και η καταδικαστική απόφαση.
Πιο συγκεκριμένα, με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την καταδίκη του 51χρονου τότε Ν. Κυριακούλη μόνο ως προς το μέρος της ποινής των 21 ετών που αφορά στη συνδρομή της επιβαρυντικής περίστασης της ιδιαίτερης επικινδυνότητας, απαλείφοντας την και παραπέμποντας ως προς την συνολική ποινή σε νέα κρίση από το Πενταμελές Εφετείο. Σύμφωνα με την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με το νόμο 4139/2013 η σχετική ρύθμιση έχει καταστεί ευμενέστερη καθώς απαλείφθηκε η διαζευκτικά προβλεπόμενη περίσταση του ιδιαίτερα επικίνδυνου δράστη. Έτσι, και με δεδομένο ότι η καταδίκη του επιχειρηματία δεν έχει καταστεί αμετάκλητη πρέπει να απαλειφθεί η επιβαρυντική αυτή περίσταση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό η ποινή που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο στον κατηγορούμενο να μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages