ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 24ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 24ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 24ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

ΜΙΑ όμορφη επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 24ο Πρότυπο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας για την επέτειο του ΟΧΙ. Η άρτια ολοκληρωμένη εκδήλωση είχε ως επίκεντρο την ιστορία της 28ης Οκτωβρίου 1940 με πολυφωνικές μικρές χορωδίες από διάφορες τάξεις που συνέδεαν τα ιστορικά δρώμενα με μουσική υπόκρουση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την αρτιότητα της εκδήλωσης συμμετείχαν αρμονικά όλοι οι δάσκαλοι των τάξεων του σχολικού συγκροτήματος για την ποιητική απαγγελία των γεγονότων, το θεατρικό δρώμενο και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν υπό το άγρυπνο βλέμμα της Διευθύντριας κας Αθανασίας Χρονοπούλου, του αεικίνητου υποδιευθυντή κ. Βαγγέλη Πλακιά καθώς και την άψογη θεατρική απόδοση της θεατρολόγου κ. Ελένης Μπουποπούλου. 
Η θεατρική οργάνωση μαζί με την ερμηνεία των παιδιών αποδεικνύει την εκπαιδευτική οργάνωση ανάλογων ιστορικών εκδηλώσεων στο σχολείο της Καλαμάτας που μας υπενθυμίζει ότι η υπενθύμιση της ιστορίας αποτελεί στοιχείο πολιτισμού για όλους μας. Ιδίως όταν στοιχεία χορωδιών και θεατρική παιδείας πρέπει να αποτελούν πυρήνα εκπαίδευσης στα σχολεία μας και για αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση το 24ο Πρότυπο Δημοτικό σχολείο της Καλαμάτας. Οφείλουμε ευχαριστίες για την αρωγή στο ρεπορτάζ μας από την συνεργάτη μας κα Μαίρη Κουμουνδούρου που μας παραχώρησε το φωτογραφικό υλικό από την όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα που θεσμοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages