Αυτός ο 16χρονος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το ελαιόλαδο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυτός ο 16χρονος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το ελαιόλαδο της Καλαμάτας

Αυτός ο 16χρονος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το ελαιόλαδο της Καλαμάτας

Share This
Ο Βασίλης Μαρλαντής είναι 16 ετών και ζει στην Καλαμάτα. Από τα 12 ασχολείται με το βίντεο. Εκτός των άλλων, έχει το δικό του κανάλι στο YouTube, έχει γυρίσει ταινίες μικρού μήκους και έχει εξασκηθεί ως βοηθός της αδερφής του σε αρκετά μεγάλα διαφημιστικά πρότζεκτς, όπως της Adidas. Επίσης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ του Δήμου Καλαμάτας.
Με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ του Δήμου Καλαμάτας
«Μετά από 250.000 προβολές και πάνω από 3000 συνδρομητές στο κανάλι μου στο Youtube» μου λέει «πιστεύω πως είμαι έτοιμος να επιχειρήσω να φτιάξω ένα τριαντάλεπτο ντοκιμαντέρ για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας.» Γι′ αυτό και ξεκίνησε καμπάνια στο kickstarter στην οποία μπορεί να βοηθήσει όποιος θέλει για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ του Δήμου Καλαμάτας Πώς σκέφτεται όμως να είναι το ντοκιμαντέρ; «Όλο το ντοκιμαντέρ θα είναι στην Αγγλική γλώσσα» τονίζει «και, επειδή το βασικότερο προϊόν της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας είναι το ελαιόλαδο, θα έχει στόχο να παρουσιάσει τόσο τον τρόπο καλλιέργειας όσο και τη διατροφική αξία του ελληνικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο κοινό. Ήδη έχω φτιάξει το βίντεο στα αγγλικά στην γνώστη πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter.com, στο οποίο εξηγώ τι ακριβώς θέλω να κάνω. Επίσης έχω πάρει μία μικρή συνέντευξη από τον Δήμαρχο της Καλαμάτας, ο οποίος με υποστηρίζει, για το τι πιστεύει σχετικά με το όλο εγχείρημα.»
«Ποια είδη φιλμ σου αρέσουν πιο πολύ;» τον ρώτησα.
«Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ το δράμα και τα θρίλερ» απαντά, «αφού οι ταινίες τέτοιου είδους σε κρατάνε συνήθως σε “ένταση” και αγωνία. Αυτά τα είδη με κάνουν να παθιάζομαι για τις ταινίες – το πόσα αντικρουόμενα συναισθήματα μπορούν να σου προκαλέσουν με εντυπωσιάζει.
Και ποιοι σκηνοθέτες; «Θαυμάζω τον Christopher Nolan – είναι κορυφή, τον Martin Scorsese, τον Alfred Hitchcock και τον λιγότερο γνωστό Seth Worley.» Αυτός ο 16χρονος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το ελαιόλαδο της Καλαμάτας Ερευνώντας το θέμα του ελαιόλαδου της Μεσσηνίας, τι σε εντυπωσίασε περισσότερο; Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μένω από μικρός στην Καλαμάτα. Παρ’ όλα αυτά δεν ήξερα και πολλά περί λαδιού, μέχρι που το θέμα άρχισε να με ενδιαφέρει πραγματικά. Τους τελευταίους μήνες, κάνοντας έρευνα για το ντοκιμαντέρ μου, έμαθα πάρα πολλά. Αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει πιο πολύ είναι ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο μπορεί να βγει το λάδι. Όχι αυτός με τα νέα μηχανήματα που υπάρχουν τώρα, αλλά ο παλιός και λιγότερο γνωστός, που σκοπεύω να καταγράψω και να παρουσιάσω.
Πώς και πού θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;
Στην Ελλάδα η τέχνη του video δεν έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ γι′ αυτό μάλλον και εγώ θα αναγκαστώ να μεταναστεύσω. Θα ήθελα να γίνω διευθυντής φωτογραφίας και να μπορώ να ζω μέσα από αυτό, αυτό που αγαπάω, φτιάχνοντας και βοηθώντας σε μικρά και μεγάλα projects ή ακόμα και ταινίες. Ήδη έχω αργήσει να φτιάχνω πορτοφόλιο. Η τελευταία μικρή μήκους ταινία μου τραβηγμένη σε 3h και μονταρισμένη την επόμενη μέρα και είναι αυτή: “STILL”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages