Απ. Κατσιφάρας: Πέρασαν πέντε κυβερνήσεις…. και «φως στο τούνελ» με την Πατρών – Πύργου πουθενά! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απ. Κατσιφάρας: Πέρασαν πέντε κυβερνήσεις…. και «φως στο τούνελ» με την Πατρών – Πύργου πουθενά!

Απ. Κατσιφάρας: Πέρασαν πέντε κυβερνήσεις…. και «φως στο τούνελ» με την Πατρών – Πύργου πουθενά!

Share This
«Για εμάς, το σύνολο των πολιτικών και παραγωγικών φορέων, και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η κατασκευή του συνόλου της Ολυμπίας Οδού είναι έργο αναπτυξιακής προτεραιότητας».
katsifaras patron purgouΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, δίνοντας μέσα σε λίγα λόγια τη σημασία που έχει για την περιοχή μας η κατασκευή του τμήματος της Πατρών – Πύργου και ολόκληρου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, κάνει παρέμβαση προς τονΥπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Με επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας ζητά άμεσα να συγκληθεί σύσκεψη φορέων στο Υπουργείο στην Αθήνα, ή στην έδρα της Περιφέρειας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το σύνολο του σχεδιασμού της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του έργου.
Σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή:
«Η κατασκευή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πατρών – Πύργου συνεχώς απομακρύνεται από όλους του στόχους και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει πέντε κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων και η δική σας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει βαλτωμένη, οι πολίτες απογοητευμένοι και η πολυπόθητη ανάπτυξη άπιαστο όνειρο για τους κατοίκους της Ηλείας και της Αχαΐας.
Για την ιστορία και μόνο σας υπενθυμίζω ότι το έργο ξεκίνησε το 2007 και με πολλές παραχωρήσεις πέρασε πολλά στάδια και τον Μάρτιο του 2015 σταμάτησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και παρουσιάσατε το δικό σας σχέδιο χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματος, το οποίο θα ξεκινούσε από τον Ιούνιο του 2015 με τον πρώτο διαγωνισμό στον «αέρα» και με μικρή χρονική απόσταση οι υπόλοιποι.
Ήλθαν Χριστούγεννα του 2015, κλείνει η χρονιά και “φως στο τούνελ” πουθενά».
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρεται και στον τρόπο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του έργου: «Σε ό,τι αφορά το μοντέλο διαχείρισης της κατασκευής του έργου, δεν το κρίνω. Τη θέση μου, όμως την γνωρίζετε, είναι δημόσια διατυπωμένη και έχω ήδη αναφέρει πως με τον τρόπο που επιλέξατε το έργο δε θα γίνει ποτέ, όχι γιατί δεν το θέλετε ή δεν έχετε πολιτική βούληση, αλλά γιατί θα μπλέξει στο «τέρας» της γραφειοκρατίας και των αστοχιών που «δουλεύει» στη χώρα μας, ως Δούρειος Ίππος για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα.
Πρόσφατα ανακοινώσατε την απόφαση χρηματοδότησης ενός πολύ μικρού τμήματος, μόλις οκτώ χιλιομέτρων από τη θέση Δουνέικα – Διασταύρωση Βουνάργου, χωρίς καμία αναφορά πότε θα βγει η προκήρυξη και καμία αναφορά για τα υπόλοιπα 66 χιλιόμετρα μέχρι την Πάτρα.
Παράλληλα, δεν διακρίνεται να υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τα υπόλοιπα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα, λες και δεν είναι τμήματα της Ολυμπίας Οδού, λες και τα τμήματα είναι εκτός εθνικού σχεδιασμού και μέρος των Διευρωπαϊκών Δικτύων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages