Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

Share This
1η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις
18 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Δονάτου Νίκου, με θέμα: Υπογραφή σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Επερώτηση της Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου, με θέμα: Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά κυλικεία ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών από τις Υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ταυτόχρονη Υιοθέτηση και Προβολή της Μεσογειακής Διατροφής στις καντίνες των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  3. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα, με θέμα: Τι επαναδιαπραγμάτευση γίνεται για την διαχείριση των απορριμμάτων και με ποια ανταλλάγματα.
  4. Επερώτηση της Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου, με θέμα: Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναλάβει τοπικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή και την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
  5. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος
  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Νέα διπλή σιδηροδρομικής γραμμή Κορίνθου – Πάτρας, στο τμήμα από χ.θ. 0+000 έως 47+600 Νομού Κορινθίας (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λατομείου δανειοθαλάμου» που βρίσκεται στη θέση Σουσάνα Αθικίων της ΠΕ Κορινθίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης της Διαχείρισης των έργων προστασίας / διαχείρισης των σημαντικών οικοτόπων και ενδιαιτημάτων ειδών πανίδας για την αναβάθμιση / αποκατάσταση της υγροτοπικής έκτασης Λίμνης Στυμφαλίας, που βρίσκεται στο Δήμο Σικυωνίων της ΠΕ Κορινθίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE A.E με κωδ. Θέσης «ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – 1405206» επί της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων Τ.Κ Τρικάλων Κορινθίας, Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστινης της Π.Ε Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
  1. Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση των Επιτροπών με θέμα: α. ναυάγια – επιβλαβή πλοία, β. καθορισμό παραλιών ως πολυσύχναστων, καθορισμό των ορίων των κατοικημένων περιοχών και τοποθέτηση ναυαγοσωστών και γ. ταχύπλοων σκαφών και θαλασσίων μέσων αναψυχής στις Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Αδαμαντία Τζανετέα και Πελοπίδας Καλλίρης .
  1. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. με τίτλο «Αργολίδας Περιήγησης: Σήμανση – Ανάδειξη περιπατητικών διαδρόμων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages