ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ CASUS BELLI - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ CASUS BELLI

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ CASUS BELLI

Share This
Το ασφαλιστικό φαινόταν από την αρχή πως θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες "πληγές" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο  Κατρούγκαλου έχουν προκαλέσει την αντίδραση σχεδόν όλων των επαγγελματικών κλάδων, ωστόσο οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν την "αιχμή του δόρατος", αφού τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στους δρόμους της χώρας, εμποδίζουν την (όποια) λειτουργία του κράτους!
Από χθες ξεκίνησε η επιχείρηση... "μασάζ" από την κυβέρνηση, με την κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας,Γιώργου Κατρούγκαλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,Τρύφωνα Αλεξιάδη και του αναπλ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, υπό τον... συντονισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.
Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με συγκριτικά παραδείγματα για το πως διαμορφώνονται οι συντάξεις με τις προτάσεις Κατρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό, ωστόσο η αποστολή που είχαν οι υπουργοί για να κατευνάσουν τα πνεύματα, φαίνεται πως... δεν εξετελέσθη. Ούτε κατά διάνοια μάλιστα!
Ξεσηκωμός και... ένταση!

Οι αγρότες, λοιπόν, δείχνουν με κάθε τρόπο πως δεν πείθονται από όσα τους διαμηνύει η κυβέρνηση. Στην Καστοριά έγινε... ο κακός χαμός, με τρεις βουλευτές να τυγχάνουν "θερμής" υποδοχής στο αεροδρόμιο.
Εκεί οι αγρότες τους περίμεναν... πώς και πώς μαζί με τα τρακτέρ τους και μόλις τους είδαν μπροστά τους, άρχισαν τα "όργανα". Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, ειδικά για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ... Το αεροδρόμιο Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό γέμισε με αστυνομικούς που... λίγο έλειψε να είναι περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους! Δείτε εδώ το βίντεο από τις στιγμές έντασης!
Παράλληλα, ένταση υπήρξε και στην Πάτρα, όπου ο Υφυπουργός κοινωνικής ασφάλιστης Τάσος Πετρόπουλος βρέθηκε... μόλις για λίγη ώρα! Αφορμή ήταν μία εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί το απόγευμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας, στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με ομιλητή τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης. Η εκδήλωση αναβλήθηκε, ενώ με δελτίο τύπου η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας αναφέρει για το περιστατικό: "Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών και προωθεί τον διάλογο με την κοινωνία και την ενημέρωσή της, με δημοκρατικούς και πλουραλιστικούς όρους, για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που την αφορούν. Η σημερινή μας εκδήλωση στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο είχε σκοπό τη συζήτηση – διαβούλευση με τους φορείς της πόλης μας και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διατάξεις και προβλέψεις του υπό συζήτηση σχεδίου κοινωνικής ασφάλισης που καθιερώνει κοινούς κανόνες για όλους τους πολίτες με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια. Διαβάστε περισσότερα για την... σύντομη επίσκεψη του Τ. Πετρόπουλου εδώ.
Οι αγρότες, λοιπόν, μοιάζουν διατεθειμένοι για... "πόλεμο". Αυτό αποδεικνύεται από το ότι υπάρχουν ήδη 49 μπλοκα σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότερα από 15.000 τρακτέρ! Το "μήνυμά" τους είναι ξεκάθαρο, αφού υποστηρίζουν με κάθε τρόπο πως δεν θα κάνουν πίσω!Δείτε παρακάτω όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό τις επόμενες ημέρες.
"Επανάληψη" στην Αλεξανδρούπολη

Στο τελωνείο των Κήπων παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα μετά τη λήξη το μεσημέρι της δίωρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον. Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους. Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του νομού, διακόπτεται ανά διαστήματα από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου καθώς και στον κόμβο Ριζίων Ορεστιάδας.
"Στα όπλα" στην Καλαμάτα!

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται όλοι οι μεσσηνιακοί αγροτικοί σύλλογοι, με προσυγκεντρώσεις που οργανώνουν σήμερα και αύριο στις κεντρικές πλατείες των κωμοπόλεων του νομού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για ενιαία παμμεσηνιακή κινητοποίηση.
Την Κυριακή το πρωί, οι αγρότες θα συναντηθούν στην πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα λάβουν αποφάσεις, σχετικά με τον τρόπο που θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ήδη, στη Μεσσήνη τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου έχουν παρατάξει περίπου 50 τρακτέρ πέριξ της πλατείας, ενώ σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία τους θα επισκεφθεί τους αγρότες του Μελιγαλά, προκειμένου να ζητήσει τη συμμετοχή τους στο παμεσσηνιακό αγροτικό μέτωπο. Από το πρωί, 50 τρακτέρ έχουν παρατάξει στην Ε.Ο. Καλαμάτας - Πύλου (στο 36ο χιλιόμετρο περίπου) και οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, ενώ αυτή τη στιγμή τρακτέρ συγκεντρώνονται και στην πλατεία της Πύλου.
Άπαντες δίνουν «ραντεβού» την Κυριακή στην πλατεία της Μεσσήνης, απ’ όπου θα ξεκινήσει -όπως υπολογίζουν τα μέλη της Συντοντιστικής Επιτροπής Αγώνα- ένα κομβόι με τουλάχιστον 150 τρακτέρ, για το παμμεσηνιακό «μπλόκο», ή για όποια άλλη ενέργεια αποφασιστεί στην ανοιχτή συνέλευση των αγροτών.
"Χαμός" στη Βόρεια Ελλάδα

Περισσότερα από 6.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να έχουν στήσει συνολικά 12 μπλόκα στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έδειξαν έμπρακτα σε πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς. 
Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σερρών και επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages