ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Share This
Ανατροπές για τα όρια συνταξιοδότησης προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως τα 67 τους χρόνια. Ωστόσο όσοι μόνιμοι υπάλληλοι δεν συνταξιοδοτούνται με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις θα απολύονται υποχρεωτικά στο 62ο έτος της ηλικίας τους εφόσον συμπληρώνουν και 40 χρόνια εργασίας. Διαφορετικά θα μένουν μέχρι να πιάσουν τα 40 χρόνια, και όχι πέραν του 67ου έτους. Η τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, Υγείας Π. Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκης αλλάζει το άρθρο 155 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και προβλέπει ότι:
Ο υπάλληλος απολύεται αυτοδικαίως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. Η παράγραφος 2 του άρθρου 155 του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ.: που προέβλεπε την απόλυση στα 60 με 35 έτη) καταργείται. Με το νέο καθεστώς οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μπορούν να μείνουν ως και 7 έτη πριν απολυθούν από το Δημόσιο (στα 67 αντί 60) ενώ σε κάθε περίπτωση θα μπορούν να αποχωρήσουν με παραίτηση οποτεδήποτε θελήσουν εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα κατά περίπτωση όρια ηλικίας που ισχύουν κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages