ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Share This
Τη δημιουργία μπλόκου στην Πυλία έκανε γνωστό ο Α.Σ. Χανδρινού, στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα των αγροτών. Στην απόφαση που έλαβε αναφέρει:
«Ζητάμε από όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στα μπλόκα, να συστρατευτούν μαζί μας τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό τον αγώνα μας. H κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, δεν πιάνει.
Συνεχίζουμε ενωμένοι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο-λαιμητόμο.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»
Την ίδια στιγμή ο Αγροτικοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης με ανακοίνωσή του ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις του, αναφέροντας τα ακόλουθα:
"Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και μέχρι την ΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και το μπλόκο της Νίκαιας.
Ο Σύλλογος Μεσσήνης καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μεσσήνης να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Μετά από 22 ημέρες μπλόκο στο Ασπρόχωμα, πήγαμε στην Αθήνα και διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Τώρα ακόμα πιο δυνατοί συνεχίζουμε.Διαμηνύουμε  προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στην Νίκαια:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας  από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα  τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος.  Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Ζητήσαμε ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση.
Για να μην δημιουργούμε πρόβλημα στο φτωχό λαό της Καλαμάτας που θέλει να μετακινηθεί από και προς το Νοσοκομείο, αλλά και στα καταστήματα του κόμβου Ασπροχώματος, μετακινούμε το μπλόκο σε νέο σημείο. Καλούμε όλα τα τρακτέρ και τα μηχανήματα να παραταχτούν στο κόμβο Μεσσήνης, όπου τις επόμενες ημέρες θα πορευτούμε προς το νέο μπλόκο.
Η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου θα οργανώσει τις λεπτομέρειες και θα ανακοινώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης τις επόμενες ημέρες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages