Η ΝΔ αναζητά την ταυτότητά της και οι «αόρατοι» μια θέση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΝΔ αναζητά την ταυτότητά της και οι «αόρατοι» μια θέση

Η ΝΔ αναζητά την ταυτότητά της και οι «αόρατοι» μια θέση

Share This
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΕΡΕΝΤΖΟΥΛΙΑ
Η ΝΔ αναζητά την ταυτότητά της. Για την ακρίβεια προσπαθεί με αγωνία να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα, στην οποία οι μόνες απόψεις που θα έχουν… θέση, θα εκείνες που θα περιστρέφονται στην «πεδιάδα» του κέντρου. Με την συντηρητική παράταξη να βρίσκεται ήδη σε προσυνεδριακές διαδικασίες και με τα εσωκομματικά μέτωπα να είναι πολλά τουλάχιστον σε ότι αφορά τις σχέσεις στελεχών, είναι πλέον εμφανές ότι στην πορεία προς το Συνέδριο έχει ξεκινήσει και όσο πλησιάζουμε σ’ αυτό θα κορυφωθεί, το ξεκαθάρισμα προσώπων και στελεχών. Σε μια, πάντως, εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο ο ρόλος της ΝΔ δεν είναι εκείνος που πολλοί ψηφοφόροι της θα ήθελαν. Δίχως ακόμα ιδιαίτερη δυναμική, επιχειρεί να περάσει στην κοινωνία κάποια μηνύματα, ωστόσο οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον κόσμο, τους απλούς πολίτες, δεν υπάρχουν. Καθημερινά λέγονται πολλά, όμως αυτά που στους πολίτες φτάνουν είναι ελάχιστα.
Όσο για τις ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν και τις οποίες αναζητά - μέσω e-mail κι άλλων θετικών η αλήθεια είναι πρωτοβουλιών - η ηγεσία του κόμματος, έχουν και όνομα και επώνυμο σε κάθε περιοχή. Και αναφερόμαστε σε στελέχη νέα ή παλαιά, περισσότερο ή λιγότερο ενεργά. Αρκεί κανείς να δει ποιοι τα τελευταία δύσκολα χρόνια ήταν κρυμμένοι σε… λαγούμια, εμφανιζόμενοι σε μια – δυο εκδηλώσεις για το check-in και την φωτογραφία, αλλά επί της ουσίας απουσίαζαν από την «μάχη» μέσα στην κοινωνία. Στελέχη που σήμερα ίσως επιθυμούν να διαδραματίσουν ρόλο, όμως στα δύσκολα ήταν εξαφανισμένοι, αόρατοι. Άτομα του κόμματος που σήμερα επιθυμούν να έρθουν ως νέο, αποτελούν όμως ότι το πιο παλιό, έχοντας ακόμα την νοοτροπία ενός τοπικού κομματάρχη μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, μιας και ανοίγουν και οι εσωκομματικές διαδικασίες, χόρτασε από «αόρατους» αγωνιστές. Απ’ εκείνους που είναι για τα… εύκολα, από τους «εισπράκτορες» των όσων άλλοι κατάφεραν να διατηρήσουν. Ακούμε και για ανανέωση, όμως όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή δεν περνά μέσα από ανθρώπους που… απαιτούν θέσεις, αλλά από άτομα που υπηρετούν ιδέες, όποιες και όπως ορίζονται από τον καθένα αυτές. Και κάτι ακόμα. Θα πρέπει άμεσα η ηγεσία της ΝΔ, πριν το Συνέδριο να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς επιδιώκει. Θέλει κόσμο και μπούγιο για να κερδίσει κάποια στιγμή αριθμητικά και μόνο μια εκλογική αναμέτρηση καταλαμβάνοντας την εξουσία ή επιθυμεί να δώσει μάχη για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων; Αυτά προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages