ΜΕΓΑΛΟΑ ΑΔΕΡΦΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑΛΟΑ ΑΔΕΡΦΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΟΑ ΑΔΕΡΦΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Share This
Ο Μεγάλος Αδελφός για τις ταμειακές μηχανές έρχεται. Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Tαxisnet και επομένως η πολύ στενή παρακολούθηση της έκδοσης αποδείξεων και της αποτροπής της παρέμβασης στις ταμειακές μηχανές για αλλοίωση των αποδείξεων που εκδίδονται, που όπως έχει αποκαλυφθεί έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει κατατεθεί στα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου και αναμένεται πολύ σύντομα η έγκριση για να ξεκινήσει η υλοποίηση του δικτύου που σταδιακά θα ενώσει όλες τις ταμιακές μηχανές με την εφορία. Η αρχή θα γίνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από τα καταστήματα εστίασης (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, σουβλατζίδικα και ξενυχτάδικα) όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.
Στη συνέχεια το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας με κριτήριο το μέγεθος της φοροδιαφυγής που έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους. Όσον αφορά στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εγκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν από το Πάσχα που αρχίζει η τουριστική κίνηση με Έλληνες αρχικά και με αλλοδαπούς και Έλληνες στη συνέχεια.
Όμως, το σύστημα δεν θα περιοριστεί σε μία απλή σύνδεση και τυφλή παρακολούθηση. Θα υπάρχουν, λένε οι πληροφορίες, εφοριακοί που θα παρακολουθούν on line τη δραστηριότητα των καταστημάτων και την έκδοση των αποδείξεων. Και όταν διαπιστώνουν πως υπάρχει υστέρηση ως προς τον αριθμό των αποδείξεων θα τηλεφωνούν αρχικά στο κατάστημα ή την επιχείρηση και στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται θα γίνονται και έφοδοι. Με το συνδυασμό της διασύνδεσης των ταμιακών μηχανών με το Taxisnet και την on line παρακολούθηση από εφοριακούς, ελπίζουν στο υπουργείο ότι θα καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στο φοροδιαφυγή η οποία είναι πολύ εκτεταμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages