ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Share This
Κριτική μέσω του ιστοτόπου του κάνει ο Δήμος Καλαμάτας στο ΦΟΔΣΑ και τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με ανάρτηση αναφέρει ότι ο ΦΟΔΣΑ και οι Δήμοι είναι ανίκανοι να προτείνουν λύσεις για τα σκουπίδια και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "ας μην κλαίμε για τις λύσεις που θα μας επιβληθούν". Χαρακτηριστικά ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει: "Ανησυχητικά φαινόμενα παρατηρούνται όσον αφορά στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και την ικανότητά του να αποφασίζει και να προτείνει υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό γίνεται σε μία περίοδο που, όπως φαίνεται, θα ληφθούν τελικές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την επίλυση αυτού του δραματικού προβλήματος, που κατατρύχει την περιοχή τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια.
 Η Κυβέρνηση ζητεί εδώ και μήνες να στείλει ο ΦΟΔΣΑ τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου, αλλά 13 Δήμοι δεν έχουν στείλει μέχρι τώρα τις προτάσεις τους, παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες ζητείται πιεστικά από τον ΦΟΔΣΑ η αποστολή των τοπικών προτάσεων, των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης. Δηλαδή, το 50% των Δήμων δεν έχει στείλει πρόταση για το πώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων. Φαίνεται ότι για αντικειμενικούς λόγους ο ΦΟΔΣΑ δεν μπορεί να καταθέσει ΠΕΣΔΑ. Επομένως, οι Δήμοι παρουσιάζονται χωρίς πρόταση, επειδή κάποιοι αρνούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Αυτό είναι βέβαιο ότι δεν τιμά τους Δήμους της Πελοποννήσου και δεν είναι η καλύτερη δυνατή εικόνα, ούτε συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος. Επομένως, ας μην κλαίμε για τις λύσεις που θα μας επιβληθούν. Εκ των πραγμάτων κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages