Εξαγοντας Ποιοτικα Αγροτικα Προϊοντα 2016 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Εξαγοντας Ποιοτικα Αγροτικα Προϊοντα 2016

Εξαγοντας Ποιοτικα Αγροτικα Προϊοντα 2016

Share This
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Ίδρυμα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια»συνδιοργανώνουν για 3η χρονιά τη διημερίδα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα», με στόχο να προωθήσουν τις εξαγωγές αγροτικών διατροφικών προϊόντων της Μεσσηνίας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου, 2016 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η διημερίδα αποσκοπεί και στην ενημέρωση των παραγωγών και των μεταποιητών της Μεσσηνίας ως προς τις δυνατότητες και τις προοπτικές που τους παρουσιάζονται για τις εξαγωγές των προϊόντων τους, ενώ θα τους παρουσιάσει την ευκαιρία για δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές.
Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας, θα γίνει ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για την ποιότητα, τις εξαγωγικές προοπτικές, θέματα marketing και για τις νέες τάσεις της αγοράς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα workshops με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση βασικών θεμάτων σχετικά με τις εξαγωγές. Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας θα πλαισιώνουν απ’ ευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές, ενδεικτικά, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τις σκανδιναβικές χώρες, το Βέλγιο, την Αγγλία και την Κύπρο, ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα που εξάγουν (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα), καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κ.λπ.).
Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι:
* να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές)
* να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2×0,8 μ. κ.λπ.)
* να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος
Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος στις Β2Β συναντήσεις είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 18 Μαΐου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages