ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΑ

ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΑ

Share This
Πραγματοποιήθηκε Πέμπτη απόγευμα σύσκεψη στο Δημαρχείο σχετικά με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Μεσσήνης. Τη συζήτησησυντόνισε ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ξαρχάκος και συμμετείχαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο μελετητής του Δήμου κ. Φραντζής. Παρουσιάστηκε συνοπτικά το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου (Τ.Σ.Δ.Α.) από το μελετητή που πράγματι βασίζεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης του Δήμου θα βασίζεται σε τρείς πυλώνες: Μείωση της ποσότητας των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή Χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων Ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών από την προδιαλογή.
Μετά την παρουσίαση και την υποβολή προς το μελετητή διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, τοποθετήθηκε ως εξής:
 «Πρέπει από την πρώτη στιγμή να χαιρετήσω την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου, έστω και με καθυστέρηση, δεδομένου ότι αυτό, αφού ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση και ψήφιση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας (ΠΕΣΔΑ). Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ότι στην αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, είμαστε μαζί με τη δημοτική αρχή. Σε καμία περίπτωση το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης και πολιτικής εκμετάλλευσης. Θα συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή, όλους τους συναρμόδιους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια, ώστε να γίνει άμεσα από το Δήμο η προσωρινή διαχείριση και να φτάσουμε σύντομα στη βελτιωμένη πρόταση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Περιφέρειας. Είναι δεδομένοότι η ολοκληρωμένηδιαχείριση λύνει οριστικά το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας και όχι μόνο.
Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και για την προσωρινή αλλά και την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον αλλά και το συμφέρον του δημότη. Δεν θα ανεχθούμε ολιγωρίες και καθυστερήσεις που σίγουρα θα επιβαρύνουν την κατάστασή μας. Διαφωνούμε όμως κάθετα με τα γραφόμενα στη σελίδα 92 του τοπικού σχεδίου διαχείρισης, όπου παρουσιάζεται η τοποθέτηση της προτεινόμενης μονάδας διαχείρισης στην περιοχή «Λιμενικά» της Μπούκας Μεσσήνης. Πιο συγκεκριμένα διαφωνούμε με τη χωροθέτηση της «Μεταβατικής μονάδας επεξεργασίας», δηλαδή της προσωρινήςδιαχείρισης στα Λιμενικά, όπως φαίνεται στην εικόνα 34 του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages