ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ Η ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ Η ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ Η ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία αδίστακτων κακοποιών οι οποίοι όχι μόνο λήστευαν σπίτια σε διάφορεςπεριοχές της Αττικής, αλλά χτυπούσαν ανηλεώς τα θύματά τους όπως για παράδειγμα μια 84χρονη γυναίκα.
Η συμμορία αποτελείτο από 16 άτομα (15 Αλβανούς και έναν Έλληνα) και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 ληστείες και 28 κλοπές σε σπίτια. Η συμμορία αυτή ήταν τόσο αδίστακτη που κατά την διάρκεια ληστείας στο σπίτι μιας 84χρονης γυναίκας την χτύπησαν τόσο βάναυσα που της προκάλεσαν εγκεφαλικό και η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε στο νοσοκομείο. 
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές τα μέλη της συμμορίας. Οι επιχειρήσεις και οι συλλήψεις έγιναν στην Αττική σε (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέο Κόσμο και Άγιο Παντελεήμονα αλλά και στην Καλαμάτα. Τα μέλη της σπείρας είναι από 22 έως 51 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η συμμορία δρούσε από το 2014. Οι ληστείες που έκαναν ήταν ιδιαίτερα βίαιες και μάλιστα είχαν ο καθένας τον δικό του ρόλο. Αλλοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί, άλλοι οι τσιλιαδόροι και άλλοι κλεπταποδόχοι.
Πως δρούσαν
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σπίτια στα οποία έμαναν ηλικιωμένα άτομα. Εισέβαλαν σε αυτά κυρίως τα ξημερώματα φορώντας κουκούλες και τους ακινητοποιούσαν.
Τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους χτυπούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα, για να τους δείξουν που έχουν χρήματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος 84χρονης την οποία γρονθοκόπησαν, για να της αποσπάσουν τα τιμαλφή που φορούσε. Το θύμα, δύο μήνες αργότερα πέθανε και ερευνάται αν ο θάνατός της προήλθε από τις επιπλοκές των χτυπημάτων που δέχθηκε. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: από την γυναίκα πήραν δυο δαχτυλίδια που φορούσε και το ρολόι του συζύγου της. Ένα από τα μέλη της συμμορίας κατά την σύλληψή του τα φορούσε!
Στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εντόπιζαν συνήθως απομονωμένες εξοχικές κατοικίες που δεν διέθεταν συναγερμό ή πόρτες ασφαλείας και στη συνέχεια, απογεύματα ή βράδια έμπαιναν και "σήκωναν" τα πάντα ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.
Οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, δεν δίσταζαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών όπως στις 10 Μαρτίου 2016 στο Περιστέρι, όταν πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ).
Στην κατοχή τους, καθώς σε έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος κοσμημάτων
Πλήθος ηλεκτρικών συσκευών
Δύο  πυροβόλα όπλα
Ένα  αεροβόλο
Πέντε μαχαίρια
Ένα σπαθί
Το χρηματικό ποσό των -2.846- ευρώ
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Έξι αυτοκίνητα
Δύο μοτοσυκλέτες
Οι ληστείες διαπράχθηκαν:
Στις 5-3-2016 στην περιοχή των Μελισσίων, σε βάρος ηλικιωμένου ανδρόγυνου από τους οποίους αφαίρεσαν τα κοσμήματα που έφεραν στα χέρια τους.
Στις 15-5-2016 στην περιοχή του Ελληνικού, σε βάρος 73χρονης την οποία αφού φίμωσαν της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Στις 23-2-2016 στον Αυλώνα Αττικής, σε βάρος 79χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και μία τηλεόραση.
Στις 5-11-2015 στον Άλιμο, σε βάρος 74χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα.
Στις 24-3-2016 στην Καλαμάτα, σε βάρος 63χρονου ημεδαπού από τον οποίο αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.
Η πλειοψηφία των συλληφθέντων, έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages