Πέντε Δήμαρχοι της Πελοποννήσου απαντούν στον Τατούλη !!! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πέντε Δήμαρχοι της Πελοποννήσου απαντούν στον Τατούλη !!!

Πέντε Δήμαρχοι της Πελοποννήσου απαντούν στον Τατούλη !!!

Share This
Συνέντευξη τύπου απάντηση στην επιστολή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη παραχώρησαν σήμερα Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών, Κορίνθου, Τρίπολης,Β.Κυνουρίας και Σπάρτης. Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δ.Καμπόσος ως οικοδεσπότης και είπε πως : Στην αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων θα ενταχθούν 12 Δήμοι και οι υπόλοιποι θα πάνε στην κεντρική. Οι Δήμοι είμαστε σε αγαστή συνεργασία, η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος της.Όσοι επιθυμούν θέλουν και μπορούν να πάρουν άδειες και να μην τους βάζουν εμπόδια. Ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός είπε : Έχω να πω ότι η απόφαση του φορέα είναι ιστορική απόφαση και αποδεκτή από την κοινωνία και πρέπει να γίνει αποδεχτή από τους υπόλοιπους φορείς.
Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να έχει κάποια αρνητικά αλλά ελπίζουμε πως στο τέλος θα αποδεχτεί την ομόφωνη απόφαση που πήρε ο ΦΟΔΣΑ. . Επόμενο βήμα είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα Φλαμπουραρη είναι λάθος. Δεν κατανοούμε το περιεχόμενο και τις απειλές της επιστολής του Τατούλη. Εμείς επιμένουμε ότι αυτό που σιγά σιγά κάνουμε στην Πελοπόννησο έχει μικρότερο κόστος για τους πολίτες. Οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση και το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να σεβαστεί και να γνωμοδότηση γρήγορα και η κυβέρνηση να έχει στην διαθέσει των δήμων τα χρήματα. Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς : Δεν μπορώ να διανοηθώ σε μια δημοκρατία αποφάσεις συλλογικών οργάνων τίθεται εν αμφιβόλω με επιστολές στα ΜΜΕ.
Δεν μπορεί καμία πολιτική εξουσία, καμία εταιρεία να στερήσει από τον δημότη να επιλέξει την πιο οικονομική απόφαση Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής τόνισε τα εξής: Είναι η πρώτη φορά που οι Δήμοι αποφάσισαν ομόφωνα και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η διαχείριση από την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Καθυστέρησαν οι διαδικασίες προκειμένου να έχουμε σωστή διαχείριση των απορριμμάτων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Χαιρόμαστε που ο Τατούλης συμφώνησε, αυτό σημαίνει πως και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα επικυρώσει την απόφαση μας. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να λέμε αλλά πράγματα πριν και άλλα μετά. Να δοθεί η δυνατότητα με γρήγορες διαδικασίες να προχωρήσει αυτό το θέμα ώστε πριν το τέλος του χρόνου να μπούμε στις χρηματοδοτήσεις και να εφαρμόσουμε το σχέδιο.Όλοι οι θεσμοί πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του Πολίτη και της χώρας.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης είπε πως : Συμφωνώ με τους υπόλοιπους δημάρχους και επίσης θέλω να επισημάνω πως ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλίας Ανδρικόπουλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων . Τα τρία σημεία που θεωρώ σημαντικά είναι, Τα σενάρια χρόνου και η αποκεντρωμένη διαχείριση. Δεν υπάρχουν αναφορές σε ΣΔΙΤ. Πάνε τα 28 χρόνια και η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα. Αυτή την ομόφωνη απόφαση πρέπει να την σεβαστούν όλοι. Καθυστερήσαμε μεν αλλά δεν χάθηκε τίποτα. Πρέπει η κυβέρνηση και η περιφέρεια να ψήφιση την άσε και να προχωρήσουμε γρήγορα. Αρμόδιος είναι ο ΦΟΔΣΑ και να γίνει άμεσα το Περιφερειακό συμβούλιο να συνεδρίαση άμεσα. Το κείμενο του κυρίου Τατούλη ήρθε σε λάθος χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages