ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ...

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ...

Share This
Μετά και τα όσα ακολούθησαν από την… ανατροπή του φορτηγού στην περιοχή του βάλτου και τις ευθύνες που επισημάνθηκαν και προς την δημοτική αρχή της Καλαμάτας, ο δήμαρχος… ξεσπάθωσε και με ανακοίνωσή του, άρχισε να… επιτίθεται μέχρι και σε δημοσιογράφους. Αναλυτικά σε αυτήν σημειώνεται:
Οι δρόμοι στο Βάλτο
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το Ισπανικό φορτηγό και τη βιομηχανική περιοχή, ο Δήμαρχος δήλωσε σήμερα τα εξής:
1. Το γεγονός δε συνέβη στη βιομηχανική περιοχή που είναι οργανωμένος χώρος και ανήκει λειτουργικά στην ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά νότια της εθνικής οδού προς Μεσσήνη, στην ευρύτερη περιοχή του βάλτου.
2. Τα καναλέτα και τα γεφυράκια ή οι υπόγειες σωληνώσεις, όπου υπήρξε και το πρόβλημα με το φορτηγό, ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ, οργανισμού, ο οποίος εποπτεύεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
3. Ο δήμος εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση του οδικού δικτύου (έστω και αν η περιοχή συνδέεται με τον αναδασμό) έχει ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης, η όποια είχε υποβληθεί στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Ο.Τ.Α. για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEADER, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε.
4. Θεωρούμε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι πριν από 2 Δημοτικά Συμβούλια (Ιούνιος 2016) εντάχθηκε το έργο της βελτίωσης του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του βάλτου, με 250.000 ευρώ, στο δάνειο του δήμου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και επομένως είναι θέμα χρόνου η ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης.
5. Αυτά, για την αλήθεια, μαζί με τον προβληματισμό γιατί ο δήμος κατηγορείται χωρίς να ρωτιέται για την άποψή του. Δεν ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα στην πληροφόρηση και η δικαιοσύνη;

Απάντηση
Αφού χάθηκε η ψυχραιμία από τον δήμαρχο τώρα για όλα του φταίνε οι… δημοσιογράφοι!!!
Το θέμα για τους δρόμους το ξέρει καλά ο κ. Νίκας και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια, όμως, δεν έχει γίνει τίποτε. Άρτος και... θεάματα μόνο. 
Γιατί μιλάμε αλήθεια; Για την πρόσβαση στις… εναπομείνασες επιχειρήσεις στη ζώνη. Δηλαδή, για εκατοντάδες εργαζόμενους – οικογένειες που έχουν δουλειά. Για αυτό μιλάμε. Τι έχει, λοιπόν, πράξει, που έχει παρέμβει τόσα χρόνια δήμαρχος; Πουθενά… Kαι άραγε τί διακρίσεις είναι αυτές που κάνει ο κ. Νίκας μιλώντας για περιστατικό "εκτός οργανωμένου χώρου"; Αυτοί δεν είναι επιχειρηματίες; Αυτοί δεν έχουν εδώ και χρόνια εκεί τα εργοστασία τους; Ανήκουν σε άλλη κατηγορία; Τους... διαμερισματοποιεί ο κ. Νίκας; Ή διεκδικεί το ρόλο του... μάνατζερ της ΕΤΒΑ;
Μιλάμε για επιχειρήσεις – επαγγελματίες που αντί ο δήμος να έχει ξεσηκώσει και τα… τσιμέντα στην υποστήριξη των επαγγελματιών της πόλης γενικά, το μόνο που γνωρίζει είναι πόσα «ανταποδοτικά» πρόστιμα θα τους προμηθεύσει. Να και ο δήμος είναι κάπου…
Την στιγμή που οι επαγγελματίες αναζητούν την στήριξη ο… φιλόπονος επιχειρηματικά δήμος, διαλέγει-επιλέγει το να στηρίζει επαγγελματίες εκτός Καλαμάτας, Μεσσηνίας, σε λίγο και Ελλάδας, ίσως και στην… Ουγκάντα, βρίσκοντας προσχήματα διαφόρων τύπων και… τιμημάτων. Και αυτούς που… χρησιμοποιεί, στο τέλος, κοιτά πως να τους... απομυζήσει οικονομικά. Μήπως έχει μπει ποτέ στη θέση των επαγγελματιών πως ζουν, πως αντέχουν και πως συντηρούνται οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει;
Αντί ο δήμος Καλαμάτας να παραδέχεται τις ευθύνες του ότι… βάλτωσε στην καθημερινότητα ακόμη και στις πιο απλές παρεμβάσεις σε ένα γεφυράκι, ξαφνικά βγήκε και επιτίθεται σε δημοσιογράφους κάνοντας κριτική!!!
Αφού είναι τόσο απλό και το… λύνουνε οι άνθρωποι με 250.000€ για τους δρόμους του βάλτου, γιατί δεν παίρνει από τα πλεονάσματά των εκατομμυρίων ευρώ – του ταμείου του που διαλαλεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαφημίζουν – να κάνει κάτι; Ο κ. Νίκας ξέρει να πετά το μπαλάκι των ευθυνών από πάνω του, αντί να βλέπει τις επισημάνσεις των ρεπορτάζ ευκαιρία για να κάνει αυτό που δεν… γνωρίζει ή που δεν… θέλει να γνωρίζει, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Σε μια εβδομάδα ρεπορτάζ του κόσμου(!) σε Αύρας, Μαρίνα, Θεμιστοκλέους, Αθηνών, Αριστομένους, Παλιάμπελα, Περιμετρικό, Ασπρόχωμα – σε μια μόνο εβδομάδα – με βάση τις αναφορές των πολιτών, απαντούν στα λεγόμενα του κ. Νίκα.
Όσο για τα περί αντικειμενικότητας και πληροφόρησης, ας βγει έξω ο κ. Νίκας να την γνωρίσει στον πραγματικό κόσμο. Αντικειμενικότητα και πληροφόρηση είναι αυτό που ζει ο κόσμος και αντιμετωπίζει καθημερινά.
Την κριτική, την αντικειμενικότητα και την πληροφόρηση, ο κ. Νίκας – να ξέρει καλά – πως δεν μπορεί να την χειραγωγήσει κατά το δοκούν. Όσο για τους υπαινιγμούς πάντα ο ίδιος είχε-έχει το βήμα να απαντήσει όπως και όποτε θέλει. Από το… καβούκι του δημαρχείου και την υψηλή πολιτική των θεαμάτων δεν βλέπεις τι γίνεται στις γειτονιές και περιφερειακά στην πόλη, αγαπητέ, κε Νίκα.
Και επειδή, η αντικειμενικότητα και η πληροφόρηση είναι αμείλικτη για τη δημοτική αρχή, η πολιτική… μυωπία της στα θέματα της καθημερινότητας αρχίζει και παίρνει χαρακτηριστικά υποκρισίας.
Υ.Γ.  Την ώρα που η εν δυνάμει ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα «πονά» στην καθημερινότητα, τις υποδομές και τον προγραμματισμό, και, ο κ. Νίκας ξεπερνά την 10ετία (!!!) παρουσίας του στο δημαρχιακό  θώκο, ο ίδιος επιλέγει αντί να ασχοληθεί σοβαρά με την καθημερινότητα που γέμισε… φίδια, να (μας) κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας. Ο κόσμος κρίνει, βλέπει και αξιολογεί. Και η απάντηση είναι εκεί. Δεν είναι σε ανακοινώσεις. Είναι στην πράξη. Και λέγεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
Θέμης Κανελλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages