80.000.000 ευρώ «θαμμένα» στα σκουπίδια της χωματερής της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

80.000.000 ευρώ «θαμμένα» στα σκουπίδια της χωματερής της Μεσσήνης

80.000.000 ευρώ «θαμμένα» στα σκουπίδια της χωματερής της Μεσσήνης

Share This
«Πεταμένα» στα 192 στρέμματα της χωματερής των Λιμενικών 80.000.000 ευρώ. Προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αξιοποιηθεί το «χρυσάφι» της Μεσσήνης. «Στα όπλα» ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσώνης.  
Στα 80.000.000 ευρώ ανέρχεται η εμπορική αξία των 192 στρεμμάτων της χωματερής των Λιμενικών στη Μεσσήνη. Αυτό σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσώνης, στο δημοτικό συμβούλιο όπου και συζητήθηκε το ζήτημα της απορρύπανσης και εξυγίανσης της χωματερής. Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι η περιοχή είναι το «χρυσάφι» της Μεσσήνης και προσέθεσε ότι όλοι πρέπει να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου η περιοχή να αξιοποιηθεί τουριστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι στον χώρο να δημιουργηθεί ένα πρότυπο τουριστικό πάρκο, το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή πνοή σε όλη την περιοχή.
Σημειώνεται, ότι για η χωματερή των Λιμενικών έχει ενταχθεί σε εργολαβία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο την αποκατάσταση του χώρου. Η εν λόγω εργολαβία, όμως, αφορά σκέπασμα των σκουπιδιών που ήδη υπάρχουν εκεί με χώμα και όχι την εξόρυξη των απορριμμάτων και την εξυγίανση της περιοχής, όπως ζητά ο δήμος Μεσσήνης. Αν και εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός της περιφέρειας, όπως δήλωσαν χθες και ο δήμαρχος Μεσσήνης αλλά και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, η περιοχή – παρά την αποκατάσταση- θα παραμείνει υποβαθμισμένη καθώς θα παραμείνουν εκεί τα σκουπίδια. Μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής ο δήμος, πλέον, ζητά και επίσημα την διακοπή της συγκεκριμένης εργολαβίας και την ένταξη της χωματερής σε νέα εργολαβία που θα αφορά την πλήρη εξυγίανση του χώρου και όχι την απλή αποκατάσταση. Σημειώνεται ότι υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής τάχθηκαν και οι μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει προσοχή στο χειρισμό του ζητήματος, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσμενή αποτελέσματα σε σχέση με ενδεχόμενα πρόστιμα που ίσως επιβληθούν κατά την προσπάθεια απεμπλοκής από την υπάρχουσα εργολαβία.
Στην περιφέρεια το μπαλάκι
Το αίτημα του δήμου Μεσσήνης για τη διακοπή της εργολαβίας θα σταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η περιφέρεια θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί αυτό το αίτημα, δίνοντας χρόνο στο δήμο Μεσσήνης (έως την 30η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους), προκειμένου να κατατεθεί νέα μελέτη και να εγκριθεί η χρηματοδότηση του νέου έργου από το αρμόδιο υπουργείο. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει λάβει τις οριστικές τις αποφάσεις και, όπως αναφέρουν στελέχη της, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί νομικά το ζήτημα.
Αποφασισμένη η δημοτική αρχή
Πάντως, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης, η δημοτική αρχή της περιοχής είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το χώρο με κάθε κόστος, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του δήμου, τότε η δημοτική αρχή θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, προκειμένου να μην εκτελεστεί η υπάρχουσα εργολαβία. Σημειώνεται, ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργολάβος, που εκτελεί την υπάρχουσα εργολαβία, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις εργασίες στην περιοχή σε λίγες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα κριθεί εάν θα προχωρήσει ο υπάρχον σχεδιασμός της περιφέρειας, ο οποίος “θάβει” ουσιαστικά ένα σημαντικό ακίνητο του δήμου μαζί με τα σκουπίδια ή εάν θα υπάρξει ανασχεδιασμός με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής. moriasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages