Έλεγχος για τεράστιο χρέος του δήμου Καλαμάτας και φύλλο με φτερό τα οικονομικά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έλεγχος για τεράστιο χρέος του δήμου Καλαμάτας και φύλλο με φτερό τα οικονομικά

Έλεγχος για τεράστιο χρέος του δήμου Καλαμάτας και φύλλο με φτερό τα οικονομικά

Share This
«Φύλλο και φτερό» κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο το Σύνδεσμο Ύδρευσης, καθώς με σχετική του παραγγελία ζητά να του προσκομιστούν δεκάδες έγγραφα που αφορούν τα έτη 2012, 2013 και 2014, προκειμένου να ελεγχθεί χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του δήμου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα με έγγραφό του το Ελεγκτικό Συνέδριο, με ημερομηνία 03/08/2016, προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, ζητά να προσκομιστούν εντός 15 ημερών πλήθος εγγράφων, προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο καταγγελίας που σχετίζεται με την απόδοση της πάγιας εισφοράς του δήμου Καλαμάτας προς τον Σύνδεσμο. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο το Σύνδεσμο το χρέος του δήμου προς αυτόν ανέρχεται στις 838.000 ευρώ
Αντιπαράθεση στην οικονομική επιτροπή
Σημειώνεται ότι το ζήτημα το έθεσαν σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμάτας, μέλη των αντιπολιτεύσεων. Συγκεκριμένα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησαν να δοθούν απαντήσεις για το γεγονός ότι, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν, από το 2011 ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει αποδώσει, ως όφειλε, εισφορές στον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Συγκεκριμένα ο Δ. Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος που έχει κάνει και την σχετική καταγγελία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τόνισε ότι το χρέος του δήμου προς το Σύνδεσμο φτάνει το 1.250.000 ευρώ και υποστήριξε ότι ο δήμος Καλαμάτας θα μπορούσε να έχει ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση χρεών, προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος του κατά 250.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπεχράκης, πέρα από το γεγονός ότι ζήτησε απαντήσεις για το χρέος του δήμου, χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο «μόρφωμα» και σημείωσε ότι υπάρχει μόνο για να «βολεύονται διάφοροι κολλητοί της δημοτικής αρχής». Τέλος και ο κ. Αντωνόπουλος ζήτησε απαντήσεις για το χρέος και τις διαδικασίες ελέγχου τονίζοντας ότι ένα τέτοιο χρέος επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά του δήμου Καλαμάτας.
«Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος»
Από την πλευρά τους τα μέλη της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που έχει ακολουθήσει ο δήμος σημειώνοντας ότι το χρέος είναι “φερόμενο χρέος”. Μάλιστα, τα μέλη της δημοτικής αρχής, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο τόνισαν ότι ο δήμος δεν αναγνωρίζει το χρέος! Ο Γιώργος Φάβας σημείωσε συγκεκριμένα ότι ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και ότι το φερόμενο χρέος δεν ξεπερνά τις 750.000 ευρώ. «Σαν δήμος δεν αναγνωρίζουμε αυτό το χρέος» τόνισε ο κ. Φάβας. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει οφειλή αλλά «φερόμενη οφειλή». «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτή την οφειλή. Και αναρωτιέμαι ο συνάδελφος που έκανε την καταγγελίας είναι, τελικά, με το δήμο ή με τον Σύνδεσμο;» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
Αναγκαστική είσπραξη
Πάντως, παρά το γεγονός ότι η γραμμή της δημοτικής αρχής είναι να μην αναγνωρίζει το χρέος, από την πλευρά του Συνδέσμου, υπάρχει έγγραφο του ειδικού ταμία του νομικού προσώπου που μιλά ξεκάθαρα για αναγκαστική είσπραξη του χρέους του δήμου Καλαμάτας. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ζητείται να κινηθεί η διαδικασία παρακράτησης του συγκεκριμένου ποσού από τους αντίστοιχους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους, ειδάλλως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, υπάρχει κίνδυνος ο Σύνδεσμος να υπαχθεί σε υποχρεωτικό πρόγραμμα εξυγίανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages