ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Τύφλα να έχει ο… Βαρουφάκης για την οικονομική ανακάλυψη που σημειώθηκε σήμερα σε περιφερειακό δήμο, αφού μόνο μέσα σε λίγες ημέρες από την σύνταξη της έκθεσης και μόνο μέσα σε λίγες ώρες από τις διαστάσεις που πήρε η δημοσιότητά της, ο δήμος Καλαμάτας από εκεί που βρισκόταν στο όριο του… κόφτη, άρχισε να έχει και θετική απόκλιση στον προϋπολογισμό του!!!
Η πολιτική… λογιστική γύρω από τον Προϋπολογισμό σήμερα μετέφρασε αλλιώς την έκθεση, η οποία και άφηνε έκθετο το οικονομικό… θαύμα Νίκα περί πλεονασμάτων κλπ. την στιγμή που το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει το... κυνηγητό προς τους επαγγελματίες και με πρόσχημα την ευταξία η "επιχείρηση" αφορούσε το γέμισμα των ταμείων. Τι αναφερόταν λοιπόν στην έκθεση της Δ/νσης Οικονομικών του δήμου της Καλαμάτας: «…αν συνεχιστεί η απόκλιση εισπράξεων και στόχων και το επόμενο τρίμηνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% χωρίς προοπτική είσπραξης θα πρέπει ο Δήμος με τροποποίηση του προϋπολογισμού του να προβεί σε μείωση των εσόδων στον κωδικό αυτό με αντίστοιχη μείωση των εξόδων της υπηρεσίας 20». Αυτά όταν μάλιστα επισημαινόταν εμφατικά η υστέρηση είσπραξης για τα ανταποδοτικά τέλη στο 21,35%.
Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως με βάση αυτά που αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εκεί – όπως αναφερόταν στην έκθεση – που οι δημότες ελέω κρίσης δεν πλήρωναν, άρχισε να… τρέχει το χρήμα από τα πατζάκια τους και άρχισαν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ανταποδοτικών τελών με συνέπεια σήμερα, όχι απλά να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά και το όποιο πρόβλημα προέκυψε να οφείλεται με βάση τα λεγόμενα του αρμοδίου… Υπουργού Οικονομικών του Δήμου στους… δημοσιογράφους που «έκοψαν» ένα κομμάτι από τα όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση. Η πολιτική διαχείριση μιας κατάστασης στην οικονομική επιτροπή βέβαια δεν άφησε ανεπηρέαστο το... κυνηγητό που θα ακολουθήσει με στόχο μέχρι και κινητή και ακίνητη περιουσία - μέτρα αναγκαστικής είσπραξης - για το θέμα με την Β. Γεωργίου μέχρι και... την παραλιακή ζώνη, που ο δήμος Καλαμάτας σύμφωνα με τον κ. Μπούχαλη ''αιμορραγεί" και θέλει έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages