ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Share This
Χθες αντιπροσωπία του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, παρέδωσε στον Υπουργό Γεωργίας υπόμνημα με τα αιτήματα που αφορούν τις καταστροφές από την πρόσφατη πλημμύρα στο Δήμο Μεσσήνης. Σε αυτό ζητούσαν: Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, στο πραγματικό ύψος των ζημιών, τόσο στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όσο και σε υποδομές (σπίτια, στάβλοι, αποθήκες, περιφράξεις. μηχανήματα και οχήματα) στο 100% της ζημιάς. Ο ΕΛΓΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση να κάνει την καταγραφή.
Οι αποζημιώσεις να δοθούν άμεσα, ανεξαρτήτως από το αν ήταν δηλωμένες οι καλίεργιες στον ΕΛΓΑ, ανεξαρτήτως από το αν χρωστάνε οι συνάδελφοι αγρότες Οι πληγέντες συνάδελφοι να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία και σε ΟΓΑ, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Έκτακτη επιχορήγηση του δήμων για αποκατάσταση ζημιών. Άμεση αποκατάσταση όλου του αγροτικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων. Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στο δήμους για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ειδικά για τις αγροτικές εκτάσεις, να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας (αντιπλημμυρικά - εγγειοβελτιωτικά - αποστραγγιστικά, καθάρισμα κοίτης ποταμών, αρδευτικών καναλιών, δημιουργία στερεών αναχωμάτων κ.ά.).
Σε ανακοίνωση του Α.Σ. Μεσσηνής γίνεται κάλεσμα σε αγρότες για την Παρασκευή, ενώ αναφέρονται και τα εξής: "Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός μας αντιμετώπισε λέγοντας ότι «οι αγρότες παίζουν την παράσταση τους». Η ειρωνεία με την οποία μας αντιμετώπισε ο Υπουργός είναι αναμενόμενη. Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από αυτούς που μας ξεκληρίζουν συστηματικά, μας εξαφανίζουν με την πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ. Η πλημμύρα για αυτούς ήταν «δώρο» για να ξεκληριστούμε ακόμα πιο γρήγορα. Άλλωστε στις δηλώσεις του είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε μια ελάχιστη ανακούφιση», δηλαδή δεν δεσμεύτηκε ούτε για τα στοιχειώδη. Επικαλέστηκε το «αν επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας», δηλαδή αν περισσέψει τίποτα από τα δις που χαρίζουν σε εφοπλιστές και βιομηχάνους «Να δούμε τι μπορεί να καλυφτεί από τον ΕΛΓΑ και τα υπόλοιπα να πάνε μέσω ΠΣΕΑ», δηλαδή φέξεμου και γλίστρησα. 
«Θα πάρουν αποζημιώσεις μόνο όσοι έχουν ενεργοποιήσει τα ΟΣΔΕ», ουσιαστικά αφήνοντας από έξω ένα σημαντικό τμήμα των ζημιών. Τα παραπάνω προμηνύουν το τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις τις τελευταίας πλημμύρας. Καλούμε τους συνάδελφους αγρότες να μην δείξουν καμία ανοχή, κανένα συμβιβασμό. Να συσπειρωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο και να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα. Να επιβάλουμε εδώ και τώρα τα δίκια αιτήματά μας. 
Όλοι στην ΓΣ του Συλλόγου την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στις 20:00 στην Αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages