ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΥΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΥΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΥΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Share This
Ξεκίνησαν σήμερα, από σημείο πολύ κοντά στη νότια είσοδο της Θουρίας (έναντι του εργοστασίου Παπαδημητρίου) οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, Α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο», με προϋπολογισμό 2.952.000 € με τον ΦΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η πίστωση, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, διατέθηκε, με απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο ορισμός της ΔΕΥΑΚ ως δημοπρατούσας αρχής, διευθύνουσας υπηρεσίας και προϊσταμένης αρχής για την πραγματοποίηση αυτού του έργου αντιπλημμύρισης. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμού η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,24%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή από την 30ή Σεπτεμβρίου 2016.
Π. ΝΙΚΑΣ: «ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ»
Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ χαρούμενη», τονίζοντας πως αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πλήττονται από την αδυναμία απορροής των ομβρίων. «Φτιάξαμε έναν εθνικό δρόμο πριν από κάποιες δεκαετίες και δεν είχε προβλεφθεί το αυτονόητο: τι θα γίνεται με τα όμβρια. Θα μαζεύουμε, πλέον, τα όμβρια από το σημείο αυτό μέχρι το Νοσοκομείο˙ είναι η πρώτη φάση του έργου. Ήδη έχει αρχίσει και η τρίτη φάση, επί της Νέας Εισόδου. Με τον τρόπο αυτό, του χρόνου το χειμώνα δε θα υπάρχει ζήτημα εδώ, όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα κάθε χρόνο, καθώς τα νερά συσσωρεύονται και έχουμε ζημιές ιδιαίτερα κατάντη του δρόμου», ανέφερε ο Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το Υπουργείο Υποδομών, γι' αυτό και συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων διαχείρισης ομβρίων μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα.
 ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ! 
 Από πλευράς εργολάβου ζητείται η κατανόηση των παροδίων ιδιοκτητών για τη μικρή ταλαιπωρία τους λόγω της εκτέλεσης του έργου. Επίσης, θα πρέπει οι οδηγοί των διερχομένων οχημάτων να προσέχουν τη σήμανση και να ελαττώνουν ταχύτητα, ιδίως στα σημεία όπου στενεύει ο δρόμος λόγω καταλήψεως τμήματος του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages