ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Την στιγμή που άλλοι ακόμη… ψάχνονται και αδυνατούν να… συντονιστούν, η Μητρόπολη Μεσσηνίας από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ακαριαία και προσέτρεξε προς την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου συνανθρώπων μας. Με προσωπικές ενέργειες του Ποιμενάρχη του νομού και την συνεισφορά μέσω δωρεών και ιδιωτών εξασφαλίστηκαν άμεσα είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμός, κρεβάτια, στρώματα κ.ά.) και δόθηκαν παράλληλα και 600€ σε 261 οικογένειες για τις ανάγκες στις οικοσκευές του με την οικονομική ενίσχυση να φθάνει τις 160.000 €. Αναλυτικά, από την καταγραφή που έγινε από τους εφημέριους oαριθμός των πληγέντων οικογενειών ανήλθε σε 278. Όλοι έλαβαν βοήθεια σε είδη ρουχισμού και ιματισμού. Έχουν δοθεί παράλληλα 256 κρεβάτια και μέσα στις ημέρες θα δοθούν ακόμη 198.
Δωρεές υπήρξαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, την Ι.Μ. Δημητριάδος, την Ι.Μ. Πατρών, την εταιρεία CosmosCenter–Αδελφοί Βλαχονικολού, την εταιρεία COCOMAT– Ευμορφίδης (δι’ ενεργειών του κ. Σαμαρά). Σημειωτέον πως υπήρξε η αποδοχή των δωρεών από τις κυρίες Ασημίνα Σπυροπούλου χήρας Κων/νου Καρέλια (100.000€) και Ιωάννα Καρέλια του Κων/νου (100.000€) και το Ίδρυμα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» (30.000€), καθώς και το Ε.Φ.Τ. (10.000€). Για όλους τους παραπάνω αλλά και για τα στελέχη της Μητρόπολης που βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Σημειωτέον πάντως πως ο κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη λύπη του προς στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που παρά το γεγονός πως του είχε στείλει επιστολή για βοήθεια προς τους πληγέντες ο κ. Καμμένος ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει, αφήνοντας αιχμές για αυτό αλλά και για την αδιαφορία και προς άλλους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages