H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Share This
Η πολιτική αστάθεια αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή για την πλειοψηφία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων όπως προκύπτει από έρευνα της Alco για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Σε σύγκριση με προηγούμενες έρευνες η μεσοσταθμική αύξηση κινδύνων φτάνει το εντυπωσιακό 60%, με την πολιτική αστάθεια να εδραιώνεται ως ο σημαντικότερος κίνδυνος με πολύ αυξημένα ποσοστά, ενώ δυσκολίες χρηματοδότησης και αλλαγές θεσμικού πλαισίου εμφανίζουν διπλάσια σχεδόν ποσοστά σε σχέση με το 2015 και σταθερά υψηλά είναι τα ποσοστά για ασφάλεια συστημάτων και φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ειδικής έρευνας που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 3rd Business Continuity Management Forum με συνδιοργανωτές το περιοδικό Netweek της Boussias Communications και την Fidel & Fortis Μanagement Consultants στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, οι ρυθμοί προετοιμασίας και συνολικότερης θωράκισης των επιχειρήσεων, παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις είναι πιο αργολι από το αναμενόμενο.
Στόχος της η καταγραφή της εξέλιξης των αντιλήψεων σε 60 ανώτατα στελέχη από ισάριθμες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας (άνω των 500 εργαζομένων), αναφορικά με τους σημαντικότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον, καθώς και το επίπεδο ετοιμότητάς τους σε περίπτωση μεγάλων απρόβλεπτων γεγονότων. Πιο αναλυτικά πέντε σημαντικοί κίνδυνοι είναι: πολιτική αστάθεια (81%), απειλές που έχουν σχέση με την ασφαλεία (62%), οι φυσικές καταστροφές (56%), οι δυσκολίες χρηματοδότησης (55%) και οι συνεχείς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ( 48%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages